Το νέο απορριματοφόροΜε αποφασιστικά βήματα ο δήμος Χερσονήσου προχωρά στην υιοθέτηση πράσινων πολιτικών για τους δημότες και τους επισκέπτες του. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Σπύρος Δανέλλης σε ενημερωτική συνάντηση με τους ξενοδόχους του δήμου για την εφαρμογή του συστήματος ανακύκλωσης «ένας βασικός άξονας των πολιτικών δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής Χερσονήσου υλοποιείται σήμερα

Στη συνάντηση ο δήμαρχος ζήτησε τη συμβολή των επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα στην ανάπτυξη του συστήματος ανακύκλωσης στο δήμο Χερσονήσου, αφού τα ξενοδοχεία αποτελούν τους βασικούς παραγωγούς ανακυκλώσιμων υλικών για το δήμο. Το σύστημα ανακύκλωσης στα ξενοδοχεία εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα, με το δήμο Χερσονήσου να λειτουργεί ως ο πιλοτικός δήμος εφαρμογής του.
Τη Τρίτη (23/10) παραλήφθηκαν από το δήμο κάδοι και χθες το πρώτο απορριμματοφόρο για την υλοποίηση του συστήματος της ανακύκλωσης στα νοικοκυριά και στα ξενοδοχεία. Θα ακολουθήσει διανομή της ειδικής μπλε τσάντας ανακύκλωσης με το πληροφοριακό σχετικό υλικό για την ενημέρωση των δημοτών και των στελεχών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Επίσης, θα συνεχιστούν οι ενημερωτικές συναντήσεις και επισκέψεις στα σχολεία, σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της ανακύκλωσης, διότι η συμβολή τους είναι καθοριστική για την επιτυχία του. Ο χρόνος διαλογής των απορριμμάτων στο σπίτι είναι ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο διαλογής του κάδου από το εργοστάσιο ανακύκλωσης.

 

Στο δήμο Χερσονήσου παράγονται ετησίως περίπου 13.000 τόνοι αστικά απορρίμματα, τα οποία αυξάνονται περίπου 8-9% κάθε χρόνο, με την ποσότητα τους καλοκαιρινούς μήνες να δεκαπλασιάζεται σε σχέση με τους χειμερινούς.
«Έτσι, ελπίζουμε να μειωθεί δραστικά και ο όγκος των απορριμμάτων που εναποτίθεται στο ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα και τη μακροημέρευση του. Άλλωστε, ο κρίσιμος παράγοντας στην αλυσίδα της ανακύκλωσης είναι ο άνθρωπος», κατέληξε ο δήμαρχος Χερσονήσου, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και ιδιαίτερα των παιδιών.

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos