ο χάρτης με τις παραλίες που παρακολουθούνται στη Κρήτη
ο χάρτης με τις παραλίες που παρακολουθούνται στη Κρήτη

Η Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων προχώρησε στην αναδιαμόρφωση του μητρώου υδάτων κολύμβησης στο πλαίσιο του «Προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας».

Το Πρόγραμμα επαναλαμβάνεται κάθε έτος κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου (τα αποτελέσματά του καθώς και η ετήσια έκθεση παρακολούθησης κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση) με στόχο τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων.

Παρακολουθούνται οι ακτές που :

  • συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων,
  • δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις και
  • παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από περιβαλλοντική, αισθητική, τουριστική,   αναπτυξιακή ή άλλη άποψη

στις οποίες και γίνονται μηνιαίες δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων καθώς και μακροσκοπικός έλεγχος του νερού και της ακτής γενικότερα.

Στην Περιφέρεια Κρήτης σύμφωνα με το αναδιαμορφωμένο προς εφαρμογή για τη διετία 2014-2015 μητρώο, θα παρακολουθούνται συνολικά 157 ακτές κολύμβησης, αναλυτικές πληροφορίες για τις οποίες υπάρχουν στον ιστοτόπο http://www.bathingwaterprofiles.gr. Και Δ/νση Υδάτων: Μαρίνος Κριτσωτάκης τηλ 2813404136 – Όλγα Σηφάκη τηλ 2813404196

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos