Δίκυκλη τροχονομική αστυνόμευση προτείνει η Τροχαία
Ζερβάκης, Ζερβός

Τα υπαρκτά  κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η πόλη του Αγίου Νικολάου, όσο και ευρύτερα ο Δήμος – ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο- συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος  κ. Αντώνης Ζερβός με το Διοικητή της Τροχαίας κ. Πέτρο Ζερβάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε καταρχήν αξιολόγηση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων -δεδομένου του ελαχίστου προσωπικού που διαθέτει τόσο ο Δήμος όσο και η Τροχαία γενικότερα για την αστυνόμευση της περιοχής- ενώ μέσω των εκπροσώπων των δυο αρχών, απευθύνθηκε έκκληση ιδιαίτερα προς τους επιχειρηματίες αλλά και τους πολίτες προκειμένου να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους σε χώρους έμπροσθεν των καταστημάτων τους, αλλά και γενικότερα να υπάρξει  αλλαγή νοοτροπίας αναφορικά με την χρήση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη.

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν η δήλωση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού :

“Είναι απολύτως σαφές, ότι με το ελάχιστο προσωπικό που έχει στην διάθεση του ο Δήμος και η Τροχαία, εάν δεν υπάρξει η αγαστή συνεργασία μεταξύ των θεσμικών εκπροσώπων και των πολιτών, το μόνο που θα μείνει είναι ο καθημερινός εκνευρισμός, η αδυναμία εξυπηρέτησης, οι κακές συνθήκες κυκλοφορίας μέσα στην πόλη, δεδομένου ότι δεν έχουμε την δυνατότητα διάθεσης ενός αστυνόμου πίσω από κάθε πολίτη.  Θα πρέπει ν΄αντιληφθούμε ότι η κρατική δομή αδυνατεί να παίξει το ρόλο της και δεδομένης της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών, με την συνδρομή και των συμπολιτων θα προσπαθήσουμε – στο μέτρο του δυνατού- να υπάρξει αστυνόμευση  και βελτίωση της κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστό της πόλης :  ( γέφυρα Ξηροποτάμου, περιοχή Σταυρού, Δημαρχείο, Μαρίνα, πλατεία, Λιμάνι , οδός Παλαιολόγου, και κόμβος Ξηροκάμπου,  πόλη).

Επίσης επισημάνθηκαν  ζητήματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία στην πλατεία της Ελούντας, της Νεάπολης καθώς και της περιοχής του Σισίου.

Με την σειρά του ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Πέτρος Ζερβάκης, έκανε γνωστό ότι, η εν λόγω υπηρεσία έχει εκπονήσει  σχέδιο που σχετίζεται κυρίως με την δίκυκλη τροχονομική αστυνόμευση καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας σε επίκαιρα σημεία της πόλης.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos