ENISA
το κτίριο του ENISA στο Ηράκλειο

Η από χρόνια μεθοδικά οργανωμένη αποχώρηση του ENISA από το Ηράκλειο, ολοκληρώνεται μετά από ομόφωνη απόφαση στις 16/3/2016 της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτό συνέβη, όπως ακριβώς προβλέπαμε όσοι πεισματικά αντισταθήκαμε στις λυσιτελείς μεθοδεύσεις εκείνων που με ιδιοτέλεια σχεδίασαν την απομάκρυνση του ευρωπαϊκού οργανισμού από το Ηράκλειο.

Αφού δια της διολισθήσεως επέβαλαν την κατάτμηση του οργανισμού με τη σταδιακή απομάκρυνση του επιχειρησιακού τμήματός του στην Αθήνα, «διαπιστώνουν» τώρα και επικαλούνται ως λόγο πλήρους απομάκρυνσης και του διοικητικού του τμήματος, τη δυσλειτουργία και τις πρόσθετες δαπάνες.

Η αρπαγή του ENISA δεν θα υλοποιούνταν αν οι τότε τοπικές αρχές, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και νυν Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν συνέβαλαν ενεργά ή επιδεικνύοντας αδιαφορία, ανεκτικότητα και αδράνεια.

Το Ηράκλειο που επαίρεται ότι φιλοξενεί ιδρύματα με διεθνούς αναγνωρισμένη προσφορά στους τομείς της καινοτομίας και τεχνολογικής και ερευνητικής αριστείας, αποκτά την προσβλητική μοναδικότητα πόλης  που δεν μπορεί να διατηρήσει τη φιλοξενία ευρωπαϊκού οργανισμού, λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας να εξασφαλίσει συνθήκες βιωσιμότητάς του.

Για να παρακολουθήσετε την συζήτηση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου ομόφωνα αποφασίζεται η πλήρης απομάκρυνση του ENISA από το Ηράκλειο, πατήστε στο παρακάτω link:

http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20160310IPR18760/Committee-on-Budgets-meeting-16032016-(PM)

Σπύρος Δανέλλης

Βουλευτής Νομού Ηρακλείου – ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos