Δεν διαφαίνεται πρόθεση αναβάθμισης της ΑΣΤΕΚ
το προεδρείο των φοιτητών της ΑΣΤΕΚ με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

“Δυστυχώς από την πλευρά της Ελληνικής πολιτείας, δεν υπάρχει πρόθεση να προωθηθεί το επίμαχο ζήτημα της αναβάθμισης σπουδών της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ), ούτε ασφαλώς το θέμα εξεύρεσης λύσης για την στέγασης της.

Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ, τις δικαιολογίες που προβάλλονται, δεδομένου ότι σε γειτονικές πόλεις (Ιεράπετρα) δρομολογήθηκε η παραχώρηση κτιρίων, ενώ στον Άγιο Νικόλαο παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαβήματα στα αρμόδια υπουργεία, μέχρι σήμερα ουδέν νεότερο υπάρχει με την παραχώρηση των κτιρίων  του ΕΟΜΜΕΧ και του Ειρηνοδικείου”.

Στις παραπάνω δηλώσεις προέβει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΑΣΤΕΚ, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των σπουδαστών, αλλά και θέματα αναφορικά με την αναβάθμιση της συγκεκριμένης σχολής.

Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, συζητώντας με τους εκπροσώπους των σπουδαστών, για τα ζητήματα που τους απασχολούν, (φοιτητικό πάσο, σίτιση, κτιριακό, εκδηλώσεις), δήλωσε ότι η δημοτική αρχή, προτίθεται να συνδράμει στην βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των σπουδαστών, ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους της σχολής, να καταθέσουν άμεσα στον δήμο, σχετική επιστολή με τα  θέματα που τους απασχολούν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εξαιρετικό το γεγονός της λειτουργίας της σχολής σ΄ένα τόπο αμιγώς τουριστικό, επισημαίνοντας ότι τα θέματα που ταλανίζουν καθηγητές – σπουδαστές εδώ και χρόνια, είναι γνωστά και σε καμμία περίπτωση δεν οφείλονται στην αδιαφορία των δημοτικών αρχών διαχρονικά!

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν: ο Δ.Σ αντιπρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ κ. Μιχάλης Λεμονής, καθώς και οι εκπρόσωποι της σχολής κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (πρόεδρος), κ. Αλεξάνδρα Δέδε (γραμματέας), κ. Φωκάς Γιώργος (ταμίας).

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos