Δεν κινδυνεύουν οι μύλοι του Νικηθιανού
ένας από τους μύλους με Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Δεν θα επηρεαστεί κανένα από τα κτίσματα των ανεμόμυλων στην περιοχή του Νικηθιανού, από την διαπλάτυνση του τμήματος ΒΟΑΚ Αγίου Νικολάου – Νεαπόλης, λόγω του έργου προστασίας που υπάρχει έναντι του δρόμου (σχέδιο),  δηλώνει κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός στο έγγραφο που απέστειλε στον Προοδευτικό Σύλλογο Νικηθιανού και κοινοποίησε στο Υπ. Μεταφορών (Γ.Γ Δημοσίων Έργων, Γ. Δ/νση Συγκ. Έργων, Δ/νση Μελετών Έργων Οδοποιίας) στην Περιφέρεια Κρήτης, στο ΤΕΕ – ΤΑΚ, και στην Τοπική Κοινότητα Νικηθιανού.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό αν και το συγκεκριμένο σύνολο των μύλων που υπάρχουν στην περιοχή δεν έχει χαρακτηριστεί ώς διατηρητέο ή νεότερο μνημείο έως σήμερα, θα ζητηθεί από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, η ανάδειξη του εν λόγω συγκροτήματος ώς νεότερο μνημείο, εφόσον αυτό στοιχειοθετηθεί.

Ακολουθεί το έγγραφο του Δήμου Αγίου Νικολάου, απόσπασμα Google της υφιστάμενης κατάστασης, απόσπασμα σχεδίων ΜΠΕ καθώς και απόσπασμα με τα προτεινόμενα έργα.

περιορισμός των απαλλοτριώσεων για να σωθούν οι μύλοι – 104fm.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos