Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες μετά για τη μη πρόσκληση φορέων όσο και των υποψηφίων Δημάρχων στη σύσκεψη που έγινε τη Πέμπτη (31/8), στο γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού και της Γραμματέως τουριστικών λιμένων. Όπως είχαμε πει η όλη συνάντηση ήταν τελικά καθαρά κομματική, Νεοδημοκρατική, με προσκεκλημένους, μόνο ημετέρους.
Διαμαρτυρίες πήραμε από το Νομάρχη Λασιθίου όσο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης Λασιθίου αναφέρει τα εξής:

«Ειλικρινά λυπούμαστε που η πρώτη μας επαφή γίνεται, δια επιστολών. Όμως, για εμάς αποτελεί το έσχατο, θεσμικά, μέσο, καθώς η παρουσία σας στο νομό μας εξαντλήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίου Νικολάου, με στελέχη που, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, φέρουν, αυστηρά, την κομματική ιδιότητα της Ν.Δ.
Το λέω αυτό, γιατί, δυστυχώς, δεν κληθήκαμε στη σύσκεψη, όπως άλλωστε δεν εκλήθησαν και άλλοι φορείς που έχουν πολύτιμη εμπειρία και γνώση περί των τουριστικών θεμάτων του νομού μας.
Φαίνεται, πως ενόψει Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, ανακυκλώνονται οι προσφιλείς παλαιοκομματικές πρακτικές, στη βάση των οποίων, κάθε πρωτοβουλία θα πρέπει να γίνεται με αμετάθετο κριτήριο την κεφαλαιοποίηση και μεγιστοποίηση των παραταξιακών οφελών.
Όμως, θα πρέπει να κατανοήσετε ότι κάθε κυβέρνηση, στη βάση του τεκμηρίου της συλλογικής πολιτικής ευθνης, θα πρέπει, προγραμματικά, να επιζητεί το διάλογο με όλους τους πολίτες και τους θεσμικούς φορείς, γιατί μόνον έτσι αναδεικνύονται τα προβλήματα και διαμορφώνονται οι πολιτικοί και κοινωνικοί όροι επίλυσής τους.
Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι η Ν.Δ έχει περιορισμένη αντίληψη περί τα ζητήματα της κοινωνίας των πολιτών και τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στα ζητήματα ανάπτυξης που τους αφορούν.
Ιδιαίτερα, κατά την τελευταία περίοδο, όπου η νεοφιλελεύθερη πολιτική έχει εντείνει τις ανισότητες (περιφερειακές και κοινωνικές), η κυβέρνηση δυσολεύεται, περισσότερο, στην εκφορά πειστικού πολιτικού λόγου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται και η ροπή της για ΅΅ελεγχόμενο διάλογοΆΆ.
Όμως, η πολιτική διάκριση και η προγραμματική επιλογή των συνομιλητών δεν προάγουν τη δημοκρατία και σίγουρα δεν εγγυώνται τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες επίλυσης των όποιων προβλημάτων».

Δημήτρης Κουνενάκης:
Δεν κληθήκαμε, δεν παραστήκαμε.
Μας ρώτησαν αρκετοί συμπολίτες γιατί δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του συνδυασμού μας στη συνάντηση που έγινε στο Δήμο γίου Νικολάου με την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης κ Γιαννίρη-Μαυροφόρου, με αντικείμενο τα τουριστικά ζητήματα του τόπου.
Απλώς δεν μας κάλεσε κανείς, όπως δεν κλήθηκε κανείς από τη Νομαρχία, το Επιμελητήριο, την Επιτροπή Τουρισμού κλπ. Αντιθέτως παραβρέθηαν αρκετά στελέχη της Ν.Δ. και μαζί και ο «ανεξάρτητος» κ. Τσουκάκης.
Θεωρούμε πως αυτή η πρακτική είναι πολύ παλιά και επικίνδυνη. Κάποιοι μας υποτιμούν, αδικούν τους εαυτούς τους αλλά και την ίδια τη γενική γραμματέα.
Τα θέματα του τουρισμού, της ανάπτυξης, της ΑΣΤΕΑΝ είναι κρίσιμα, αφορούν όλους, χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων, τις σκέψεις και τις προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων. Και προφανώς δεν μπορούν να υπηρετούν εκλογικές σκοπιμότητες.
Οι αποκλεισμοί δείχνουν μια κακή νοοτροπία και δεν οδηγούν πουθενά.
Εμείς ως νέος Δήμος , που υποσχόμαστε συμμετοχικές διαδικασίες, θα φροντίζουμε πάντα για την πολύπλευρη, διακομματική και κοινωνική εκπροσώπηση.
Μας ενδιαφέρει οι στόχοι να καθορίζονται από όλους, να υπηρετούνται από όλους και να ελέγχονται επίσης από όλους.

Διαβάστε επίσης:

Η Γ.Γ. του υπουργείου Τουρισμού στον Αγιο Νικόλαο

Print Friendly, PDF & Email

Από manos