Από τη ζωή σ' ένα αγρόκτημαΗ Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφροντος για τη 2η περίοδο υποβολής φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς ενίσχυσης: Μέτρο 1.1 του ΕΠΑΑ – ΑΥ 2000-2006 και τίτλο:«Καθεστώς ενισχύσεων για την ενθάρρυνση της Δημιουργίας Προτύπων Αγροκτημάτων».

Δικαιούχοι των μέτρων ενίσχυσης μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα νόμιμοι κάτοχοι και αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης ή γεωργικής έκτασης η οποία:

α) Έχει ενιαία έκταση τουλάχιστον 50 στρεμμάτων.
β) Διαθέτει βασική υποδομή και κυρίως ευχερή οδική πρόσβαση.
γ) Εφόσον λειτουργεί και πληροί τα ελάχιστα κανονιστικά κριτήρια ως προς το περιβάλλον και τις καλές συνθήκες διαβίωσης ζώων.

Το ύψος των επενδύσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 300.000¤ ανά ΜΑΕ και τα 600.000¤ ανά μελέτη, ενώ η ενίσχυση ανέρχεται το 60% για τους νέους γεωργούς, στο 50% για τα λοιπά πρόσωπα των ορεινών περιοχών, στο 50% για τους νέους γεωργούς και στο 40% για τα λοιπά πρόσωπα των κανονικών περιοχών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας στη Δ/νση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέειας Κρήτης μέχρι τις 30-10-2006.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τεκμηρίωσης Προγραμμάτων και Ενημέρωσης της Υπηρεσίας; μας, τηλ. 28410-98307, στα κατά τόπους τμήματα και γραφεία της υπηρεσίας μας και στους διαπιστευμένους από ο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. γεωπόνους μελετητές.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos