δημιουργία Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο
Μαρινάκης, Θεοχάρης, Κεφαλογιάννης

Την ικανοποίηση του για τη δημιουργία Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο ως μέτρο ενίσχυσης της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον τουρισμό εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.  

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ανακοινώθηκε με την σημερινή τοποθέτηση του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μ. Κόνσολα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» και αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών και τη θωράκιση του επαγγέλματος του ξεναγού στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα για την συμβολή του στην υλοποίηση του σχεδιασμού, ενώ παράλληλα, ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Μαρινάκη που αναγνώρισε τη σημασία του εγχειρήματος στηρίζοντας στην πράξη την προσπάθεια παρέχοντας λύσεις για τη στέγαση της Σχολής.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Η δημιουργία Σχολής Ξεναγών στην Κρήτη, με έδρα το Ρέθυμνο, μετουσιώνει μια μεθοδική και συλλογική διεκδίκηση για τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλουν καθοριστικά στην θωράκιση αλλά και στη μετεξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα τόσο  για την καθοριστική συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια όσο και για την ταχύτητα με την οποία προχώρησε η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η σχολή θα λειτουργήσει το Σεπτεμβρίο. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη για την πρόθεσή του να συμβάλλει στην άμεση ίδρυση της Σχολής παρέχοντας ουσιαστικές λύσεις για τη στέγαση της. Μέσα από μια γόνιμη συνεργασία η Κρήτη τίθεται ξανά στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αναδιαμόρφωση της τουριστικής εκπαίδευσης. Φυσικά παραμένει επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης της σχολής Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προκειμένου να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο φάσμα ερευνάς και εκπαίδευσης για το δυναμικότερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας».

δελτίο τύπου του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos