Δημιουργική Συνεργασία Ιεράπετρας, πρώτη γενική συνέλευση
από τη, πρώτη γενική συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στο Ξενοδοχείο «ASTRON» η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών τη Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργική Συνεργασία», η οποία βρίσκεται στη θέση της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν:

  1. Η παρουσία και η πορεία της δημοτικής Παράταξης
  2. Τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η Ιεράπετρα και τα χωριά της.
  3. Ο προγραμματισμός της παραπέρα πορείας της Δημοτικής Παράταξης.

Ο επικεφαλής κ. Γιώργος Προϊστάκης σε μία σύντομη ενημέρωσή του, για τα πρώτα τριάμισι χρόνια της Δημοτικής Αρχής, αναφέρθηκε στην πολιτική που έχει ακολουθήσει η παράταξη, τονίζοντας ότι ακολουθήθηκε μία στάση στήριξης της Δημοτικής Αρχής σε πολλά θέματα, αλλά και έντονης κριτικής σε αρκετά άλλα, χωρίς όμως στείρο κλίμα παραταξιακής αντιπαράθεσης. Μία στάση που δεν έχει τύχει μέχρι τώρα της αντίστοιχης αντιμετώπισης από τη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς στα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Δήμο Ιεράπετρας, όπως η έλλειψη υποδομών, η αποψίλωση υπηρεσιών, το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, το νερό, ή Χρυσή, η αναθεώρηση του ΣΧΟΟΑΠ Ιεράπετρας και άλλα… πάμε απ το κακό στο χειρότερο ! Σε αρκετές περιπτώσεις η Δημοτική αρχή έχει προχωρήσει μονομερώς (έχοντας άγνοια κινδύνου) σε κινήσεις που μπορεί να επιφέρουν οικονομική ζημιά στο Δήμο.

Το να κάνουμε απλώς διαχείριση της καθημερινότητας δεν φτάνει! Αν δεν κατανοήσουμε πως φτάσαμε μέχρι εδώ και την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας σήμερα , πως θα σχεδιάσουμε για το μέλλον αυτού του τόπου! Η ανάπτυξη που θέλουμε και το όραμά μας για αυτό τον τόπο δεν έρχεται με τέτοιες πρακτικές!

Επίσης τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιποι τρεις (3) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης (Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, Μανώλης Ζερβάκης και Γιώργος Λιανάκης), οι οποίοι τόνισαν παραλήψεις και αδυναμίες της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες, αλλά και στη δυσκολία συνεργασίας τους με τη δημοτική Αρχή για την επίλυσή τους αναφέρθηκαν σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων.

Μετά από διαλογική συζήτηση και έντονο προβληματισμό αποφασίστηκε:

  1. Να ξεκινήσει η ανασύνταξη της Παράταξης και η διεύρυνσή της, με το άνοιγμά της στην κοινωνία. Στόχος της διαδικασίας αυτής να αναζητηθούν ευρύτερες συνεργασίες με φορείς και προσωπικότητες του δημοκρατικού χώρου, ώστε να καταγραφούν και να κατατεθούν προτάσεις.
  2. Η Γ. Σ. εξέλεξε Οργανωτική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν ο επικεφαλής της Παράταξης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι: Αλέκος Παντελάκης, Γιάννης Ρεμεδιάκης, Γιώργος Χατζάκης και Μανώλης Κουφάκης. Η Οργανωτική Επιτροπή θα συντονίσει τις επόμενες κινήσεις της Παράταξης και θα προετοιμάσει εισηγήσεις στις επόμενες Γ.Σ., για την περαιτέρω πορεία. Η Οργανωτική Επιτροπή θα επεξεργαστεί ακόμα και θα παρουσιάσει για έγκριση τις διαδικασίες και τους διαφανείς κανόνες, για την επιλογή νέου επικεφαλής της Παράταξης, από τη στιγμή που ο κ. Γιώργος Προϊστάκης επιμείνει στη θέση που ήδη έχει εκφράσει δημόσια.
  3. Η επόμενη Γ.Σ. της Παράταξης προγραμματίζεται στο δεύτερο 15νθήμερο του προσεχούς Απρίλιου.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos