Δημοτικός πολυχώρος στο Σίσι, παρουσίαση
Αντώνης Ζερβός, Μαρία Πρατσινάκη

Ένας πραγματικά ενδιαφέρον πολυχώρος που αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου οικισμού, αναμένεται να λειτουργήσει στην Δημοτική Κοινότητα Βραχασίου, προσφέροντας αν μη τι άλλο την δυνατότητα φιλοξενίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.

Σε συνεργασία που είχε σήμερα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου με την Δ/ντρια Μελετών και Προγραμματισμού του Δήμου -αρχιτέκτονα κ. Μαρία Πρατσινάκη, εξετάστηκε λεπτομερειακά η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Ζερβός, αναφερόμενος τόσο στα εγκαίνια του Μνημείου Ηρώων που θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σάββατο στο Σίσι, όσο και στην προσπάθεια της παρούσας δημοτικής αρχής για την ενδυνάμωση και περαιτέρω εξέλιξη της περιοχής, τόνισε : ” Με τα εγκαίνια του Μνημείου, που δημιουργήθηκε χάριν της ευγενικής παραχώρησης του οικοπέδου από την κ. Κ. Πετράκη και του σχεδιασμού από την αρχιτέκτονα κ. Βίκυ Γρίβα, την κατασκευή  Πολυχώρου στην δημοτική κοινότητα Βραχασίου,  την αγορά οικοπέδου για το γήπεδο και την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα με την συνδρομή της Περιφερειας Κρήτης, καταδεικνύεται αν μη τι άλλο η λογική της δημοτικής αρχής για την ενδυνάμωσης και στήριξη, ενός ραγδαία αναπτυσσόμενου οικισμού.

Δημοτικός πολυχώρος στο Σίσι, παρουσίαση
πως θα είναι το κτίριο …..

Η Δ/ντρια Μελετών και Προγραμματισμού του Δήμου κ. Μαρία Πρατσινάκη αναφερόμενη στην αρχιτεεκτονική μελέτη του Πολυχώρου που η ίδια έχει εκπονήσει έκανε γνωστό ότι: πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο που δίνει την δυνατότητα παρέμβασης στον περιβάλλοντα χώρο με πολύ πράσινο , στάθμευση αλλά και εκτόνωση των μαθητών του σχολείου που γειτνιάζει, με τον συγκεκριμένο χώρο.

Στην είσοδο του κτιρίου, ανέφερε, υπάρχει το στοιχείο του νερού, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται – πέρα σίδερο και ξύλο- παραπέμπουν στον χαρακτήρα δόμησης της περιοχής μ΄ένα σύγχρονο τρόπο και σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω κτίριο (επιφ 235 τ.μ) χωριτικότητας 170 θέσεων, περιλαμβάνει υπριψωμένη σκηνή, χώρο υποδοχής, κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα για Α.Μ.Ε.Α καθώς επίσης και βοηθητικούς χώρους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos