Ο Νίκος Κοκκίνης απευθύνοντας μομφή στον νυν διοικητή των νοσοκομείων
Ο Νίκος Κοκκίνης απευθύνοντας μομφή στον νυν διοικητή των νοσοκομείων

Δεν κατέληξε κάπου ουσιαστικά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, για το νοσοκομείο τη Παρασκευή (3/10), παρά την πολύωρη διάρκεια της.

Παρόντες, εκτός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α., ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, όπως το εργατικό κέντρο, τα, οικονομικό, εμποροβιομηχανικό και τεχνικό, επιμελητήρια, εμπορικός σύλλογος, γιατροί, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ο Διοικητής Μανώλης Μακρονικολάκης και η διοικητής του νοσοκομείου Νεάπολης Λία Μοσχοβιτάκη, ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μ. Θραψανιώτης. Στη συνεδρίαση βρέθηκαν και εκ μέρους των ξενοδόχων ο πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Βαρκαράκης και το μέλος κ. Σπανός, αλλά και ο πρώην διοικητής των νοσοκομείων του Ηρακλείου και παρ’ ολίγον των νοσοκομείων του Λασιθίου Νίκος Κοκκίνης.

ο διοκητής Μ. Μακρονικολάκης (κέντρο), προσπάθησε να δικαιολογηθεί
ο διοκητής Μ. Μακρονικολάκης (κέντρο), προσπάθησε να δικαιολογηθεί

Η συνεδρίαση κράτησε πολλές ώρες. Ξεκίνησε γύρω στις 18:30 και τελείωσε στις 23:30, με πολλές τοποθετήσεις, σε αρκετές περιπτώσεις, είτε άσχετες, είτε μη ουσιώδεις. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καλογεράκης δεν κατάφερε να κρατήσει σφιχτή τη διαδικασία με αποτέλεσμα κάποιοι να αναφερθούν σε ουσιώδη θέματα του νοσοκομείου, κάποιοι άλλοι απλά είπαν τον, αγωνιστικό, πόνο τους.

Από τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις,

Ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α. Κωστής Δερμιτζάκης διαβεβαίωσε ότι βλέπει ενιαία το νομό Λασιθίου.

Ο διοικητής των νοσοκομείων του νομού Μανώλης Μακρονικολάκης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τη θέση του και τη πολιτική του λέγοντας ότι οι ανάγκες είναι άπειρες, αλλά τα κονδύλια περιορισμένα, για να εισπράξει στη συνέχεια το ερώτημα απάντηση του Νίκου Κοκκίνη, γιατί τότε επιστρέψατε ένα εκατομμύριο ευρώ, αφού υπάρχουν ανάγκες, ή, γιατί δεν προσλαμβάνεται επικουρικούς γιατρούς αφού πληρώνονται από το νοσοκομείο το οποίο έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα; Ακόμα ο κ. Κοκκίνης είπε ξεκάθαρα ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνης δεν έχει υποστεί περικοπές στις εφημερίες λόγω των πολιτικών προσώπων του τόπου που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Πρότεινε δε ακόμα, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης να μοιράζει τους φοιτητές σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και όχι μόνο στο ΠΑΓΝΗ.

αρκετό το ενδιαφέρον των πολιτών
αρκετό το ενδιαφέρον των πολιτών

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου μίλησε με στοιχεία για τη συρρίκνωση που έχουν υποστεί τα νοσοκομεία του νομού και εξέφρασε το φόβο του για το μέλλον. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Μανουσάκης, ζήτησε εντονότερη αντίδραση της κοινωνίας υπέρ του νοσοκομείου, ενώ τόνισε ότι έχει γίνει προσπάθεια συνεννόησης με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ιεράπετρας, αλλά εκεί τελικά κάποιοι άλλοι επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Ως συνήθως, επικράτησε η εντόπια λογική που θέλει τα προβλήματα της περιοχής να τα λύνει ο από μηχανής θεός για να μην μπαίνουν οι ιθύνοντες στη βάσανο των αποφάσεων……

Τη Δευτέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα το ψήφισμα καθώς και η απόφαση για τις παραπέρα κινήσεις…..

Τη Παρασκευή (10/10) θα γίνει συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου, υπέρ του νοσοκομείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos