Διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ λόγω κορωνοϊού
η Βασίλισσα Ελισάβετ στο μήνυμα της

Σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις της στη τρέχουσα πραγματικότητα, προχώρησε το βράδυ της Κυριακής (5/4) η Βασίλισσα Ελισάβετ, απευθυνόμενη στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας γενικότερα που πλήτονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Το μήνυμα μεταδόθηκε από το BBC στις 20:00 (22:00 ώρα Ελλάδος).

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή” στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) “και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν“, τόνισε η βασίλισσα, καθώς και “όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι“», δήλωσε.

Συμπλήρωσε, όπως μπορείτε να δείτε και στο video, ότι της θυμίζει μέρες των αρχών του δευτέρου παγκόσμιου πολέμου όταν με την αδελφή της είχαν (παιδιά τότε) μιλήσει μέσω του BBC, για να εμψυχώσουν τα παιδιά που απομακρύνονταν από τις οικογένειες τους για να προστατευτούν από τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς.

Είναι το 6ο κατά σειράν μήνυμα της βασιλείας της, μιας και είναι ιδιαίτερα σπάνιες οι παρεμβάσεις της, εκτός και αν ο λόγος είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Και με 5000 νεκρούς, ο κορωνοϊός είναι ένας ιδιαίτερα σοβαρός λόγος να απευθυνθεί στους πολίτες και να τονώσει το ηθικό, αποφεύγοντας να αναφερθεί στη κυβέρνηση και στους χειρισμούς της.

Το Video, μαγνητοσκοπήθηκε στο κάστρο του Windsor και είναι εμφανές ότι ήταν απόλυτα προσεγμένο από το BBC πριν μεταδοθεί.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos