Cat eye nebula

Νεφέλωμα

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 11.00, Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τον Όμιλο Αστροφίλων Λασιθίου του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, διοργανώνουν στο κινηματοθέατρο REX, στον Άγιο Νικόλαο, διάλεξη με ομιλητή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σήφη Παπαδάκη με θέμα «Στην αρχή …».

Ο κ Παπαδάκης με αφορμή τις επικρατούσες θεωρίες για τη δημιουργία του σύμπαντος θα αναφερθεί στην κοσμική ακτινοβολία και τους θορύβους που μας έρχονται από κάθε γωνιά του σύμπαντος καταθέτοντας τις απόψεις του για την προέλευση και την καταγωγή τους. Επίσης θα επιχειρήσει να αναπτύξει τους προβληματισμούς των επιστημόνων σχετικά με το είδος των πληροφοριών που μεταφέρονται με τα κύματα αυτά. Ειδική αναφορά θα κάνει στο ρόλο του υδρογόνου και τις μορφές που απαντάται στο σύμπαν.
Ο κ Παπαδάκης, γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο. Είναι πτυχιούχος φυσικός από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδάκτορας αστροφυσικής από το Queen Mary του Westfield College. Το κύριο πεδίο στην έρευνά του είναι οι φυσικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στους πυρήνες μιας ιδιαίτερης κατηγορίας γαλαξιών, οι οποίοι αποκαλούνται «ενεργοί». Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών ενώ σήμερα διδάσκει στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η διάλεξη δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και μπορούν να την παρακολουθήσουν μαθητές και άτομα με ανάλογα ενδιαφέροντα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos