κατά την άφιξη στον χώρο της εκδήλωσης
κατά την άφιξη στον χώρο της εκδήλωσης

Η «μάχη» της ενημέρωσης για  το κυβερνητικό έργο ξεκίνησε για το Λασίθι, με την επίσκεψη του  Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Γυρίζουμε Σελίδα» και τρίπτυχο «Δίκαιη Ανάπτυξη – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Ισχυρή Δημοκρατία» ο Υπουργός Εργασίας ήρθε  στον Άγιο Νικόλαο όπου πραγματοποίησε  ομιλία ενημέρωση με θέμα «τι νομοθετήθηκε σε Φορολογικό – Ασφαλιστικό, τι θέλουμε για τα Εργασιακά δικαιώματα», σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση, με παρεμβάσεις και ερωτήσεις από εκπροσώπους φορέων της πόλης και του νομού αλλά και πολίτες. Η συζήτηση ανέδειξε τα προβλήματα και τις αγωνίες της κοινωνίας και την ανάγκη διαλόγου και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και της καταστροφολογικής προπαγάνδας. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, την επαναλειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και τη μείωση της ανεργίας.

Επανέλαβε την πολιτική της Κυβέρνησης ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και μίλησε για άνοιγμα στην κοινωνία ενώ σχολιάζοντας τις εντάσεις που υπήρξαν κατά την επίσκεψη του στο Ηράκλειο είπε, «εμείς θα συνεχίσουμε χωρίς να φοβόμαστε τραμπουκισμούς αυτών των μικρών ομάδων. Γι’ αυτό ανοιγόμαστε στην κοινωνία γιατί είμαστε η ελπίδα της κοινωνίας και ένα πολιτικό σύστημα διαφορετικό και για μια επιστροφή σε συνθήκες που δεν θα είναι αυτές της μιζέριας μετά από έξι χρόνια».

Το «Γυρίζουμε Σελίδα» είπε ο Υπουργός « δεν είναι απλώς σύνθημα. Είναι πρώτα – πρώτα πολιτικός στόχος για να σπάσουμε το σύστημα της διαπλοκής και για γυρίσουμε σελίδα σε ότι αφορά την οικονομία. Ήταν πολιτική μας δέσμευση τώρα που τελειώνει η πολιτική αβεβαιότητα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και  έχουμε πια και την αντικειμενική βάση να προχωρήσουμε.  Επειδή έχουμε επιτεθεί στην διαπλοκή ακριβώς εκεί που είναι το αδύνατο σημείο της, η νομιμότητα, ακριβώς γι αυτό το λόγο βλέπουμε τους τελευταίους σπασμούς του συστήματος αυτού με την παραπληροφόρηση που γίνεται. Ένα  μπαράζ όχι απλώς γκρίζας αλλά μαύρης Γκεμπελικής προπαγάνδας που κάνει το άσπρο μαύρο.

Το μόνο που έχουμε εμείς είναι η φωνή μας και ακριβώς γι αυτό το λόγο αποφάσισε η κυβέρνηση την εκστρατεία αυτή προς την κοινωνία, αλλά και ο καθένας από μας που ξέρει ποια είναι η αλήθεια πρέπει να την μεταδίδει στον διπλανό του. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, το ιντερνέτ. Η παντοκρατορία των Βαρόνων των μέσων ενημέρωσης έχει τελειώσει»

Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos