Γιώργος ΒουλγαράκηςΤην Ανατολική Κρήτη επισκέπτεται, ξεκινώντας έτσι τις επισκέψεις του σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας,  αύριο Παρασκευή και το Σάββατο ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, με την άφιξη του αύριο το μεσημέρι, ο Υπουργός θα επιθεωρήσει τις αρχαιότητες των Μαλίων και αμέσως μετά θα επισκεφτεί τη Παναγία την Κερά στην Κριτσά. Το βράδυ θα εγκαινιάσε την έκθεση γλυπτών του Γιάννη Παρμακέλη στο ξενοδοχείο Minos Beach, στον ¶γιο Νικόλαο.
 
Το πρωί του Σαββάτου θα επιθεωρήσει το αρχαιολογικό μουσείο Αγίου Νικολάου, και στη συνέχεια θα επισκεφεί στη Σητεία τον αρχαιολογικό χώρο στο Πετρά και τη Μονή Τοπλού.
 
Επιστρέφοντας το βράδυ θα παρακολουθήσει τη συναυλία του Χιλιανού Patricio Anabalon, στον αρχαιολογικό χώρο της Λατούς στη Κριτσά.
 
Ο υπουργός δεν θα επισκεφτεί την Ιεράπετρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πολύ σύντομα να επισκεφτεί εκ νέου την Κρήτη.
 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Βουλγαράκη για την Παρασκευή και το Σάββατο διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή, 16 Ιουνίου

13.00: Ξενάγηση στο Ανάκτορο Μαλίων
14.30: Ξενάγηση στην Παναγία Κερά
20:30: Ο κ. Βουλγαράκης θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του Γιάννη Παρμακέλη «Μηχανικά» 1978-2006, στους εκθεσιακούς χώρους του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Minos Beach, στον ¶γιο Νικόλαο.

Σάββατο, 17 Ιουνίου
10.00: Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου
12.00: Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας
13.15: Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Πετρά
14.30: Ξενάγηση στη Μονή Τοπλού
19.00: Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Λατούς

Print Friendly, PDF & Email

Από manos