Διαβεβαίωση Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλου
ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος δεξιά, απέναντι του η εκκλησία της Κρήτης και στο βάθος ο πρόεδρος της δημοκρατίας

Ενώπιον του προέδρου της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία της εκκλησίας της Κρήτης έδωσε τη Πέμπτη (17/11)τη διαβεβαίωση του ο νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλος.

το πρόγραμμα της ενθρόνισης, Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

  • 10:00΄ π.μ.: Αναχώρησις Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
  • 11:15΄ π.μ.: Υποδοχή Σεβασμιωτάτου εις την πλατείαν του οικισμού Ίστρον Ενορίας Καλού Χωρίου Μερ/λου, όριον της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
  • 12:00΄ μεσ.: Άφιξις και υποδοχή Σεβασμιωτάτου εις την πόλιν της Ιεραπέτρας, εις την συμβολήν των οδών Μελετίου Μεταξάκη, Μιχαήλ Κοθρή, Εμμανουήλ Λαμπράκη και Παπάγου.
  • 12:30΄ μ.μ.: Έναρξις τελετής Ενθρονίσεως εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αγίας Φωτεινής Ιεραπέτρας.
  • Μετά το πέρας της Ενθρονίσεως θα τελεσθεί, υπό του νέου Μητροπολίτου, Τρισάγιον επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αγίας Φωτεινής Ιεραπέτρας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Η τελετή της ενθρόνισης θα μεταδοθεί ζωντανά από την Αγία Φωτεινή, τόσο μέσα από τον σταθμό μας (104.4 Fm και στο Internet), όσο και μέσα από το σταθμό της Μητρόπολης στα 102.2 MHz.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos