Η περιοχή της ΛαγκάδαςΔιακόπτονται προσωρινά οι εργασίες κατασκευής του Φράγματος Αποσελέμη, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.
Στο συμβούλιο είχαν προσφύγει ο Δήος Χερσονήσου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, ο Δήμος Αγίου Νικολάου και πενήντα περίπου φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί επί της ουσίας σε περίπου 2 μήνες.
Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Δανέλλης είπε συγκεκριμένα στον 104.4:
«Είχαμε την πρώτη μεγάλη νίκη. Είχαμε τη δικαίωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την αίτηση αναστολής που κάναμε, σε συνεργασία με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, με το δήμο Αγίου Νικολάου, με τον αγροτικό συνεταιρισμό Κριτσάς, με την οικολοική πρωτοβουλία Ηρακλείου και συνυπογραφόντων 50 φυσικών προσώπων απ όλη την Λαγκάδα.
Σπύρος ΔανέλληςΗ αίτηση αναστολής την οποία καταθέσαμε πριν από μερικές μέρες στο Συμβούλιο Επικρατείας είχε αίσιο τέλος. Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας διέταξε την αναστολή των εργασιών που είναι σε εξέλιξη και της κοπής των δέντρων στη Λαγκάδα, της λεκάνης του φράγματος και της εξέλιξης των εργασιών από πλευράς αναδόχου του έργου του φράγματος μέχρις ότου εκδικαστεί η προσφυγή που έχουμε κάνει όλοι οι προηγούμενοι φορείς και τα φυσικά πρόσωπα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το χρονικό διάστημα δεν είναι προσδιόρισιμο αυτή τη στιγμή, μάλλον μεταξύ ενός και δύο μηνών. Είναι μία τεράστια ηθική νίκη όλων ημών, που είχαμε αυτές τις αντιρρήσεις για το φράγμα, πολλών ειδών και πολλών πιπέδων αντιρρήσεις.
Είναι η πρώτη δικαίωση και ελπίζουμε ότι θα έρθει και η ουσιαστική που θα είναι βεβαίως η αποφυγή ενός έργου επιζήμιου, που θα επιφέρει ζημιές που θα είναι μη αναστρέψιμες στο μέλλον χωρίς δυστυχώς εν παραλλήλω να επιφέρει κανένα φελος για το έργο, για το οποίο αυτή η μελέτη , αυτή η σειρά των επεμβάσεων έχει προγραμματιστεί».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos