ο παραλιακός δρόμος Σϊσι - Μίλατος, στη σημερινή του κατάσταση
ο παραλιακός δρόμος Σϊσι – Μίλατος, στη σημερινή του κατάσταση

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση του Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης κ. Γ. Δεικτάκη με αρ. πρωτ. Οικ. 90/17-4-2014 με την οποία αποφασίζει την κατάργηση του δασικού δρόμου Γ’ κατηγορίας μεταξύ των οικισμών Μιλάτου και Σισίου με το πρόσχημα ότι κατά τη διάνοιξη του δρόμου πριν 19 χρόνια δεν εφαρμόστηκε η εγκεκριμένη δασική μελέτη.
Ο κ. Δεικτάκης με την απόφαση που υπέγραψε αιφνιδιαστικά λίγες ημέρες πριν την προαναγγελθείσα παραίτηση του,  ικανοποιεί το αίτημα παρακείμενης ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία έχει προβεί σε πλειάδα περιβαλλοντικών παραβάσεων στην περιοχή και έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για αρκετές από αυτές χωρίς να έχει προβεί στην αποκατάσταση τους. Η απόφαση του κ. Δεικτάκη έρχεται σε αντίθεση με το εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής ( ΦΕΚ 383/5-12-2012) που περιγράφει το δρόμο ως υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Όμως η απόφαση του κ. Δεικτάκη κυρίως έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας του χωριού μας, τη Μιλάτου, που εδώ και χρόνια εναγωνίως επιζητεί την ολοκλήρωση – ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου παραλιακού δρόμου, που θα ενώσει τη Μίλατο άμεσα με την βόρεια τουριστική παραλιακή ζώνη της Κρήτης που φτάνει μέχρι το Σίσι.
Η βούληση της κοινωνίας της Μιλάτου να μην καταργηθεί ο συγκεκριμένος δρόμος, αλλά να ολοκληρωθεί και ασφαλτοστρωθεί έχει αποτυπωθεί  σε δεκάδες σχετικές αποφάσεις του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου Μιλάτου, του μετέπειτα Κοινοτικού Συμβουλίου Βραχασίου και του νυν Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου (όπου τώρα ανήκει διοικητικά η Μίλατος) και έχει γίνει αποδεχτή από το Δήμο Αγ. Νικολάου.
Ο κ. Δεικτάκης λίγες μέρες πριν παραιτηθεί, αγνόησε την άποψη των κατοίκων της Μιλάτου, του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, του Δήμου Αγ. Νικολάου και ικανοποίησε το αίτημα του ξενοδόχου με τον οποίο συνδέεται με φιλική σχέση.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη απόφαση- ρουσφέτι  του κ. Δεικτάκη για την κατάργηση του παραλιακού δρόμου Μιλάτου Σισίου και ζητούμε από τους βουλευτές του  νομού, από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, από τους υποψήφιους περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, από τους υποψηφίους δημάρχους Αγ. Νικολάου να πάρουν θέση για το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί την κοινωνία του χωριού μας και της περιοχής και να ζητήσουν την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.
Ζητούμε από τον κ. Δεικτάκη, πριν παραιτηθεί να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στο όραμα του χωριού μας για άμεση οδική σύνδεση με την τουριστική ζώνη της Βόρειας Κρήτης.
Ακόμη καλούμε όλους τους κατοίκους της Μιλάτου και της ευρύτερης περιοχής σε συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και ώσπου να ολοκληρωθεί ο παραλιακός δρόμος Μιλάτου Σισίου.
Δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει παιχνίδια με την ανάπτυξη του χωριού μας ακολουθώντας πεπαλαιωμένες πολιτικές πρακτικές εξυπηρετήσεων συμφερόντων, πρακτικές που συν τοις άλλοις οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΛΑΤΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos