Διαμαρτυρία στη Sky Express για κόστος και δρομολόγια στη Σητεία
αεροσκάφος της Sky Express

Ανοικτή επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Λασιθίου προς την Sky Express

Σήμερα ενημερώθηκα σχετικά με τα πρόγραμμα των επιδοτούμενων δρομολογίων της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνα – Σητεία από την εταιρία Sky Express.

Κατόπιν επαφών που είχα με αρκετά μέλη του Επιμελητηρίου μας από την περιοχή της Σητείας, μου εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τα προβλήματα που ανακύπτουν από το πρόγραμμα των πτήσεων της παραπάνω εταιρίας.

Συγκεκριμένα:

  • Οι τιμές για τα (επιδοτούμενα) δρομολόγια είναι υπερβολικά υψηλές. 113,00 Ευρώ για το δρομολόγιο Αθήνα – Σητεία και 93,00 Ευρώ για το δρομολόγιο Σητεία – Αθήνα, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν εκπτώσεις για κλεισίματα που γίνονται νωρίς (early booking) είναι εκτός τόπου και χρόνου.
  • Η απουσία δρομολογίου την Παρασκευή από την Αθήνα προς Σητεία και Κυριακής και Δευτέρας από τη Σητεία προς την Αθήνα, στερεί την περιοχή από τη δυνατότητα να αναπτύξει σε ένα βαθμό τον χειμερινό τουρισμό και να κρατήσει στη ζωή καταλύματα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
  • Η επιδότηση δρομολογίων έχει νόημα μόνο όταν εξυπηρετείται η συγκεκριμένη περιοχή και ο κοινωνικός και επιχειρηματικός ιστός.

Θεωρούμε δίκαιο και επιβεβλημένο και ζητούμε από την εταιρία Sky Express, να προχωρήσει στην τροποποίηση των δρομολογίων της με τη Σητεία, αφού αφουγκραστεί και την τοπική κοινωνία που θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της.

Επίσης ζητούμε από την εταιρία να αναθεωρήσει προς τα κάτω την τιμολογιακή της πολιτική προκειμένου περισσότεροι επιβάτες να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις πτήσεις της. Μπορεί επίσης να προσφέρει ειδικές τιμές σε αυτούς που επιθυμούν να κλείσουν εισιτήρια νωρίς όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις αεροπορικές εταιρίες.

Ελπίζουμε ειλικρινά να αναθεωρήσει η εταιρία Sky Express την τιμολογιακή πολιτική της σε σχέση με τα δρομολόγια της στη Σητεία και ταυτόχρονα να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα πτήσεων στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το Επιμελητήριο Λασιθίου αλλά και εγώ προσωπικά θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια που στόχο έχει την ανάπτυξη όλου του Λασιθίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Θωμάς Χαριτάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos