Με τους αντιδημάρχους

Από τη διαμαρτυρία

Στο δρόμο κατέβηκαν το πρωί της Παρασκευής (30/5) οι φοιτητές του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής στο ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, με μοναδικό ζητούμενο την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς τους από τη πόλη του Αγίου Νικολάου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στα Λακώνια, αφού από τη μια το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου αυξάνει το κόμιστρο, από την άλλη μειώνει τα δρομολόγια. Οι φοιτητές έκαναν μια μικρή πορεία στο κέντρο της πόλης και συναντήθηκαν με τους αντιδημάρχους Σπύρο Μασσάρο και Μιχάλη Κλώντζα καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Βάρδα, στους οποίους επέδωσαν το αίτημα, αφού ο δήμαρχος απουσίαζε.

Το υπόμνημα των φοιτητών:

Προς δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Αναμνηστική με τα αιτήματα

Από τη διαμαρτυρία

Πριν από ένα χρόνο το τμήμα μας τελούσε υπό κατάληψη διότι η Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου-Λασιθίου Α.Ε. είχε αυξήσει τα κόμιστρα των εισιτηρίων από Άγιο Νικόλαο προς Λακώνια στην τιμή του ενός ευρώ ανά διαδρομή. σίγουρα, όπως θα θυμόσαστε ύστερα από διαβουλεύσεις ημερών με τη νομαρχία / και τον πρόεδρο της κτελ Α.Ε. κ. Καλιτσουνάκη και με εσάς προσωπικά από κοινού αποφασίστηκε η καταληκτική τιμή των 0,70 εύρο ανά διαδρομή καθώς και η ένταξη μας σε πρόγραμμα μεταφοράς της νομαρχίας. Παρ’ όλα αυτά όχι μόνο δεν υπήρξε ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα αλλά, με το πέρας ενός μόλις έτους, η προαναφερθείσα "καταληκτική" τιμή δέχθηκε αύξηση της τάξεως των 10 λεπτών, ενώ παράλληλα υποστηκαμε περικοπές δρομολογίων. Σημειωτέον, λίγο πριν την εξεταστική περίοδο.

Πλέον, η υπομονή μας έχει εξαντληθεί κα| ζητάμε άμεσα λύση στην μεταφορά μας και σε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα. λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη συνέντευξη σας στον τοπικό τύπο στις 27-05-08 για χρηματοδότηση της προώθησης της Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν., θεωρούμε αυτονόητο ότι η μέριμνα -χρηματοδότηση του Δήμου μόνο για την μεταφορά μας είναι δεδομένη. Ελπίζουμε να δείξετε την απαιτούμενη κατανόηση και να είστε αρωγός στην μόνιμη επίλυση του προβλήματος των μεταφορών των φοιτητών της πόλης σας.

σας καλούμε να βρεθείτε προ των ευθυνών σας.

με εκτίμηση,

ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Α.Τ.Ε.Ι. Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos