Διανομή 17 τόνων τροφίμων στους απόρους από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας
Διανομή 17 τόνων τροφίμων στους απόρους από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Διανομή τροφίμων σε κατοίκους της Μητροπολιτικής περιφέρειας της Ιεράπετρας και της Σητείας που έχουν ανάγκη υλικής ενίσχυσης προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Τα τρόφιμα αυτά διανεμήθηκαν άμεσα σε 600 οικογένειες και συνολικά 1.561 άτομα που δοκιμάζονται από την παρατεινόμενη οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών στην πατρίδα μας.

Η δράση αποδεικνύει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Τοπικής Εκκλησίας στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική δυσπραγία συνανθρώπους μας και εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της Β΄ Προγραμματικής Σύμβασης του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους ΤΕΒΑ/FEAD» μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που αφορά τη σίτιση απόρων και αστέγων και υλοποιείται τμηματικά μέσω της Εκκλησίας Κρήτης, ύστερα από ενέργειες του τότε Υφυπουργού Εργασίας και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασ. Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα διά μέσου των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως διανεμήθηκαν οκτώ (8) τόνοι ειδών διατροφής μακράς διαρκείας (ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, παξιμάδι) 3,5 τόνοι πατάτες, 2.055 κιλά φρέσκο κρέας (κοτόπουλο), περίπου δύο (2) τόνοι γάλα και 1.227 κιλα τυρί (γραβιέρα Κρήτης).

Διανομή 17 τόνων τροφίμων στους απόρους από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας
Διανομή 17 τόνων τροφίμων στους απόρους από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Η παραλαβή των τροφίμων, τα οποία διανεμήθηκαν αυθημερόν στους καταγεγραμμένους από τις κατά τόπους Ενορίες που χρήζουν βοήθειας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/11 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής για τις Ενορίες της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας και την Παρασκευή 6/11 στην αίθουσα Συσσιτίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή» για τις αντίστοιχες Ενορίες της Σητείας, με την παρουσία και τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, των Ιερέων και των εθελοντών συνεργατών τους.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος, δήλωσε ότι «η Τοπική Εκκλησία μας, σε συνεργασία με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και τη Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας μας «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», αξιοποιώντας κατάλληλα προγράμματα της Πολιτείας, συμπαρίσταται ενεργά στους νεοπτώχους και δοκιμαζομένους από την οικονομική κρίση αδελφούς μας. Σκοπός του ανθρώπου είναι να μοιράζει αγάπη και χαρά στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό του με τη μορφή οποιασδήποτε προσφοράς και να βιώνει τη μοναδική αυτή χαρά  της φιλανθρωπίας».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos