Από τη συνάντησηΕπιτυχία σημείωσε η Διαπολιτισμική Συνάντηση για τους Μετανάστες, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «PEOPLES» (Νέες ανθρώπινες σχέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο) της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III B Archimed. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007 στην Αίθουσα Πασιφάη του ξενοδοχείου Ατλαντίς.

Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή μεταναστών και Φορέων, οι οποίοι σχημάτισαν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου παρουσίασε τα έως τώρα αποτελέσματα στα πλαίσια του προγράμματος PEOPLES. Εκπρόσωποι διαφόρων φορέων (Διεθνής Αμνηστία, Δικηγορικός Σύλλογος, ΤΕΙ Κρήτης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας Ανωγείων) εξέφρασαν τις απόψεις τους σε θέματα μεταναστών και προσφύγων.
Παράλληλα, πρόεδροι συλλόγων των μεταναστών εξέφρασαν προτάσεις για την καλύτερη κοινωνική τους ένταξη. Η Νομάρχης Ηρακλείου κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη υπογράμμισε ότι επιθυμία της Νομαρχίας Ηρακλείου, των μεταναστών και των εμπλεκόμενων φορέων είναι η καθιέρωση αυτής της προσπάθειας, η οποία θα συμβάλλει στην ομαλή ένταξη των μεταναστών και τη σύσφιξη των σχέσεών τους με τους ντόπιους πολίτες.
Μάλιστα, η κα. Σχοιναράκη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πάγιος στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου η ενθάρρυνση του διαλόγου, της αλληλογνωριμίας, της επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων, πολιτισμών και θρησκειών και η συμμετοχή των μεταναστών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, καθώς επίσης και η διευκόλυσή τους στην ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας».
Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση από συγκροτήματα Ελλήνων και μεταναστών.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos