Διατροφή και Ευεξία
Διατροφή και Ευεξία

Το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Τ.Ε.Ι Κρήτης (Παράρτημα Σητείας) στα πλαίσια του μαθήματος «Δημοπαθολογία της Διατροφής» Στ΄ Εξαμήνου, σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, το Δήμο Σητείας,

το Πα.Γ.Ν.Η. και το Γ.Ν-Κ.Υ. Σητείας, τους Γιατρούς Αιγαίου ΠΑΓΝΗ και τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας πραγματοποιούν την Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 Τριήμερο Εκδηλώσεων με θέμα:

«Διατροφή & Ευεξία: Πρόλαβε το Διαβήτη ΤΩΡΑ».

Σκοπός των εκδηλώσεων αποτελεί τόσο η δραστηριοποίηση των φοιτητών σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας στην κοινότητα, όσο και η ενημέρωση- ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα διατροφής, πρόληψης και προαγωγής της υγείας, με γνώμονα όλων τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σητείας.

Αναλυτικά το τριήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

17.00 έως 21.00 Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Διατροφή & Ευεξία: Πρόλαβε το Διαβήτη ΤΩΡΑ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Δήμου Σητείας και είναι ανοιχτή στο κοινό.

21.30 Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη στο κέντρο της Σητείας (Κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου ΑΜΕΑ Σητείας 2€)

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

9.00 π.μ. – 15.00 θα πραγματοποιηθεί στη Ζήρο, στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτό Νοσοκομείο 2015» δωρεάν προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος και ιατρικές εξετάσεις από τους Γιατρούς του Αιγαίου-Πα.Γ.Ν.Η. σε συνεργασία με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας.

16:00 Ενημέρωση των πολιτών από τους φοιτητές του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας με στόχο την πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του Διαβήτη.

18:00 Μάθημα Γαστρονομίας με συνταγές για Διαβητικούς.

19:00 Ποδηλατοδρομία  (σημείο εκκίνησης στην πλατεία της πόλης).

         Διαδραστικά παιχνίδια με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών.

21.30 Συναυλία με τα μουσικά συγκροτήματα «καγαν» και «Γιώργος Παξιμαδάκης & Crispies» στο κεντρικό πάρκο της πόλης.

(Κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου ΑΜΕΑ Σητείας 2€)

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015,

9.00 -15.00 στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτό Νοσοκομείο 2015» θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τους Γιατρούς του Αιγαίου-Πα.Γ.Ν.Η. σε συνεργασία με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας, στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας.

Οι Τριήμερες εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κορνάρεια 2015»  Δήμου Σητείας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos