Διαχείριση εγκαταλειμμένου βρέφους στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικόλαου
οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς με την παραλαβή του βρέφους από τους υποψηφίους ανάδοχους γονείς

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες ότι την Παρασκευή 05-07-2019 μία αλλοδαπή ενήλικη γυναίκα προσήλθε στο νοσοκομείο μας και γέννησε ένας υγιές βρέφος το οποίου τη φροντίδα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει.

Άμεσα η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες, ήτοι τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και την Εισαγγελία Λασιθίου.

Κατόπιν ενημέρωσής μας ότι οι σχετικές διαδικασίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα, αποφασίστηκε το βρέφος να φιλοξενηθεί στο νοσοκομείο για το διάστημα αυτό.

Πράγματι, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς την 18-7-2019 με την παραλαβή του βρέφους από τους υποψηφίους ανάδοχους γονείς, παρουσία της αρμοδίου υπαλλήλου της προαναφερθείσας Δ/νσης της Περιφέρειας.

Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για το προσωπικό και τη Διοίκηση και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ευτυχή κατάληξή της.  

Η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά:

  • Την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και την Εισαγγελία Λασιθίου για την  άριστη συνεργασία, την υποστήριξη, τη θετική αξιολόγηση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το νοσοκομείο μας και την ταχύτατη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών σε χρόνο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Δημόσιας Διοίκησης.
  • Τις υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και τη Δ/νση Ιατρικής Υπηρεσίας για τη ταχύτατη και άψογη διεκπεραίωση όλων των σχετικών διαδικασιών, τον υψηλό επαγγελματισμό και τη διακριτικότητα με την οποία χειρίστηκαν την υπόθεση.
  • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής και τη Δ/νση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για τη φιλοξενία, την εξαιρετική φροντίδα και τη ζεστή αγκαλιά που πρόσφεραν στο νεογέννητο βρέφος, παρά τον πολύ αυξημένο φόρτο εργασίας τους.
  • Τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγίου Νικολάου, του Συλλόγου Προστασίας Μητρότητας και μεμονωμένους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και επικούρησαν το έργο του προσωπικού στην παροχή φροντίδας, αγάπης και προσοχής στο νεογέννητο.

Η Διοικήτρια

Μαρία Σπινθούρη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos