Οροπέδιο ΛασιθίουΤον προωθούμενο σχεδιασμό του Δήμου για την διαχείριση των λυμάτων στο Οροπέδιο Λασιθίου παρουσίασε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς, στον Σύμβουλο του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Αντώνη Σακαδάκη και τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Αποσελέμη κ. Μανόλη Τσαβδάρη οι οποίοι επισκέφθηκαν το Δήμο στα πλαίσια της παρακολούθησης των θμάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση του φράγματος Αποσελέμη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Τζερμιάδων, συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΟΑΝΑΚ κ. Μιχάλης Περυσινάκης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα αναπλάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το Οροπέδιο επισημαίνοντας παράλληλα ότι στα πλαίσια υλοποίησης τους προβλέπεται και η ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων των οικισμών.
Για το σκοπό αυτό υπάρχει παλαιότερη μελέτη διάθεσης λυμάτων με προέγκριση χωροθέτησης. Ο Δήμος έχει ανθέσει στον ΟΑΝΑΚ να προχωρήσει στην επικαιροποίηση της μελέτης για να προωθηθεί στη συνέχεια η υλοποίηση των απαιτούμενων έργων.
Τόσο ο κ. Μηλιαράς, όσο και ο Πρόεδρος του ΟΑΝΑΚ ζήτησαν τη συνεργασία του ΥΠΕΧΩΔΕ αφού τα έργα διαχείρισης των λυμάτων στο Οροπέδιο ωφελούν και το φράγμα Αποσελέμη.
Από την πλευρά του ο κ. Σακαδάκης διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ υποστηρίζει την προσπάθεια του Δήμου να αναπτύξει τις απαιτούμενες υποδομές στο τομέα αυτό και θα είναι αρωγός και συνεργάτης στην προώθηση των έργων που απαιτούνται.

Δελτίο Τύπου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos