ΕΑΠ«Οι Λογοτεχνικές Σπουδές στην Ανοικτή και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση» είναι το θέμα που θα απασχολήσει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που ξεκινά από σήμερα στην Ιεράπετρα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Απριλίου, υπό την αιγίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

 
Την οργάνωση ανέλαβαν ο δήμος Ιεράπετρας και η Ερευνητική Ομάδα «Open Lit / Ανοιχτή Λογοτεχνία» του ΕΑΠ, με συνεργαζόμενους φορείς την Ερευνητική Ομάδα του «Hermeneia» του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Καταλωνίας, την Επιστημονική Εταιρεία «Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης» και μορφωτικούς φορείς από το νομό Λασιθίο και το δήμο Ιεράπετρας.
 
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες είκοσι Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Ομάν και Φινλανδία.
 
Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο Τάκης Καγιαλής, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΕΑΠ και μέλη της οι πανεπιστημιακοί Λ.Μποράς Καστανιέρ, Μπ.Όουενς, Ε. Γαραντούδης, Δ. Καργιώτης, Α.Λιοναράκης και Α.Νάτσινα.
 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας στην αγγλική γλώσσα.
 
Στα πλαίσια του συνεδρίου, οργανώνεται έκθεση εκπαιδευτικού υλικο από δώδεκα ευρωπαϊκά Ανοικτά Πανεπιστήμια.
 
Επίσης θα δοθούν και δύο διαλέξεις στην ελληνική γλώσσα:
  • Τ.Καγιαλής : «Οι λογοτεχνικές σπουδές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση : Προβλήματα και προοπτικές» (Παρασκευή 7 Απριλίου 20.30)
  • Δ. Καργιώτης «Η κρίση του στίχου» (Σάββατο 8 Απριλίου 20.30).

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συναυλία του Ross Daly την Κυριακή 9 Απριλίου στις 21.00.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Ιστοσελίδα Συνεδρίου

Ανοιχτή Λογοτεχνία

Print Friendly, PDF & Email

Από manos