Φαράγγι ΧαΑυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στην περιοχή μας μια διεθνής συνάντηση ατόμων και φορέων απ΄ όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιχειρούν κατάβαση, διάβαση και εξερεύνηση των φαραγγιών της ευρύτερης περιοχής μας και είναι μέλη της διεθνούς οργάνωσης canyoning.
Η συνάντηση αυτή διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύλλογο Εξερεύνησης Φαραγγιών, που εδρεύει στο Βόλο και έχει μέλη του απ΄ όλη την Ελλάδα και από την Ιεράπετρα.

Οι συμμετέχοντες είναι 160 Ευρωπαίοι και Αμερικανοί κι 70 Έλληνες και διαμένουν σε Ξενοδοχείο στο Μύρτος.
Θα παραμείνουν στην περιοχή μας για δέκα ημέρες.
Την, Τρίτη 11 Απριλίου και ώρα 9.30 το βράδυ, διοργάνωσαν την κύρια εκδήλωσή τους, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «Εσπερίδες», στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νίκος Χριστοφακάκης, ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Δημητρομανωλάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μανόλης Δασκαλάκης, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μύρτου, Τηλέμαχος Περακάκης και Δημήτριος Δασκαλάκης και κάτοικοι του Μύρτου.
Στην εκδήλωση αυτή οι διοργανωτές χαιρέτησαν τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ανέπτυξαν τους σκοπούς του canyoning και παρουσίασαν το έργο τους.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Εξερεύνησης Φαραγγιών κ. Γιώργος Ανδρέου αναφέρθηκε στην ίδρυση του Συλλόγου, στην πορεία της εξέλιξής του και στο έργο του.
Κατόπιν, με οπτικοακουστικά μέσα έγινε η παρουσίαση των φαραγγιών τής Κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης και η εξερεύνησή τους.
Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τα φαράγγια της νοτιοανατολικής Κρήτης και συγκεκριμένα της Σαρακήνας, της ¶ρβης, του Τσούτσουρου, του Κερατκαμπου, του Καβουσίου κ.α.
Η πιο εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση του φαραγγιού του Χα, στο οποίο αφιερώνεται και ολόκληρο το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Πανόραμα».

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε ο λόγος στον Δήμαρχο κ. Νίκο Χριστοφακάκη, ο οποίος, αφού καλωσόρισε στον τόο μας τους πολυπληθείς επισκέπτες, τόνισε το δύσκολο, αλλά και γοητευτικό έργο των εξερευνητών των φαραγγιών. Στη συνέχεια έδωσε την ταυτότητα του τόπου μας. Αναφέρθηκε στις σπάνιες και μοναδικές φυσικές ομορφιές τής πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής μας, στο ήπιο μεσογειακό κλίμα της, στη μακραίωνη Ιστορία και στον πολιτισμό μας, αρχαίο και σύγχρονο.
Τέλος ο Δήμαρχος πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο στον καθένα το νόμισμα – έμβλημα της Ιεράπετρας και διέθεσε έντυπο διαφημιστικό υλικό της περιοχής μας.
Η διεθνής αυτή συνάντηση, αλλά και η πραγματοποιηθείσα στην κατάμεστη από Έλληνες και ξένους αίθουσα του Ξενοδοχείου εκδήλωση ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία ανάδειξης και τουριστικής προβολής τής περιοχής μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos