Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εισβολέας όποιος εισέρχεται παράνομα σε χώρα (;)
υπάρχουν επίσημα σημεία εισόδου στη χώρα, όποιος μπαίνει παράνομα ….

Με μια ιστορική του απόφαση το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, υπό τη προεδρία του Λίνου Αλεξάνδρου Σισιλιάνου, δικαίωσε την Ισπανία η οποία είχε απελάσει 75 πολίτες τρίτων χωρών που προσπάθησαν να μπουν παράνομα στην επικράτεια της από τη πόλη Μαλίλα του Μαρόκου, που ανήκει διοικητικά στην Ισπανία.

Στην απόφαση του που δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2020, το δικαστήριο αφού αναγνωρίζει ότι οι δύο προσφεύγοντες αναγκάστηκαν να φύγουν από το Μάλι και την Ακτή Ελεφαντοστού αντίστοιχα, λόγω πολέμου, κρίνει ορθή την απόφαση των Ισπανικών αρχών για την απέλαση τους, λόγω δικών τους ενεργειών.

Στην υπόθεση είχαν παρέμβει οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας όπως επίσης και οργανισμοί όπως η UNHCR, αλλά εντύπωση προκαλεί η απουσία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Τι μέλει γενέσθαι; οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές. Που, με άλλα λόγια σημαίνει ότι:

Κάθε χώρα της Ευρώπης έχει επίσημες πύλες εισόδου. Εκεί μπορεί να απευθυνθεί και να ζητήσει επίσημα πολιτικό άσυλο κλπ και θα κριθεί αρμοδίως. Όποιος μπαίνει παράνομα, θεωρείται εισβολέας, συλλαμβάνεται και επιστρέφει πίσω με συνοπτικές διαδικασίες.

Να δούμε τι θα εφαρμοστεί, γιατί υπάρχει και η συλλογιστική που θέλει την Ευρώπη να αποδέχεται τους παράνομα εισελθόντες ως συγχωροχάρτι των γεωπολιτικών παιγνίων στα οποία συμμετέχει ….

Από την άλλη ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους ανθρώπους αυτούς ως μοχλό πίεσης κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, για δικό του όφελος.

Τι θα συμβεί εάν αρχίσει άμεσα η επιστροφή όλων μαζικά στη Τουρκία;;;;

εξ ου και το ερωτηματικό στον τίτλο του άρθρου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos