Πρωτοδικείο ΛασιθίουΣε μια πρωτοφανή απόφαση για τα χρονικά του, προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου, απέχοντας από τα ποινικά δικαστήρια όταν στην έδρα, είτε του Εφετείου Κρήτης, είτε του πρωτοδικείου Λασιθίου, βρίσκονται δύο συγκριμένοι εισαγγελείς.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Δικηγορικού Συλλόγου:

Η Γενική Συνέλευση των Δικηγόρων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 17/5/2006 κατόπιν της από 16/5/2006 πρόσκλησης του Προέδρου του Δ.Σ., σχετικά με τις έρευνες περί δήθεν παραδικαστικού κυκλώματος στο Λασίθι και την άσκηση πειθαρχικής αγωγής κατά της Πρωτοδίκου κ, Μαυρή, σε καταστατική απαρτία παρόντων 55 επί 94 εγγεγραμμένων, αποφάσισε ομόφωνα:

Την πλήρη στήριξη της Πρωτοδίκου κυρίας Μαυρή, της οποίας αναγνωρίζει το ήθος, την εντιμότητα, την επαγγελματική κατάρτιση και επάρκεια.
Θεωρεί την δίωξη της άδικη, αδικαιολόγητη, αναπόδεικτη, το κατ’ αυτής κατηγορητήριο αόριστο και ασαφές, με ανυπόστατες κατηγορίες που δεν εξυπηρετούν την επιδιωκόμενη κάθαρση στον χώρο της Δικαιοσύνης, απόρροια των εναντίον της καταθέσεων του Αντ/λέα Λασιθίου κ. Δημητρίου Ζιγκόλη και του από 29-3-2006 πορίσματος του Εισαγγελέα Εφετών Κρήτς κ, Γεωργίου Μπόμπολη,

Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στις καταθέσεις τους κατά του προσώπου της κ. Μαυρή, ως ανθρώπου και ως δικαστού και για την διαδικασία και τον τρόπον των απ’ αυτούς ερευνών και αποφασίζει με συντριπτική πλειοψηφία:

Την αποχή των Δικηγόρων του Δ.Σ. Λασιθίου από τα Ποινικά Δικαστήρια στην Εισαγγελική έδρα των οποίων θα βρίσκονται οι άνω Εισαγγελείς, κ.κ. Αντ/λέα ς Λασιθίου κ. Δημήτριος Ζιγκόλης και Εισαγγελέας Εφετών Κρήτης κ. Γεώργιος Μπόμπολης.

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου,

Ο Πρόεδρος Αγησίλαος Ταβλάς.  Ο Γεν. Γραμματέας Ελευθ. Σκυβαλάκης

 

Θέσαμε το θέμα, κοινοποιώντας και το παραπάνω έγγραφο στην Εισαγγελία Προτωδικών Λασιθίου. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι:
 
εφ’ όσον βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία η οποία είναι μυστική, δεν μπορεί να σχολιάσει τίποτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
 
Η κυρία Μαυρή με την οποία επικοινωνήσαμε, μας ζήτησε να την αφήσουμε ήσυχη, όπως και επράξαμε.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos