Διοργάνωση διαγωνισμού “Πάμε Λιμάνι”
Πάμε λιμάνι

Το Επιμελητήριο Λασιθίου διοργανώνει σχολικό διαγωνισμό με θέμα την ηλεκτροκίνηση των σκαφών. Ο διαγωνισμός αυτός “Πάμε Λιμάνι” που αφορά μαθητές 13 έως 18 ετών, έχει ως στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση του επιχειρείν στους εν δυνάμει επιχειρηματίες.

Το τελικό αποτέλεσμα  διαγωνισμού είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για το περιβάλλον γενικότερα και τις θάλασσες της χώρας, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτό να προστατευτεί, καθώς και στην διάδοση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης στα σκάφη, στην εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από τα σχολεία, στο να δώσει έναυσμα στα νέα παιδιά για νέα επαγγέλματα, αλλά και στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα διαφορετικό προφίλ παραγωγής, εκτός εκείνου των παραδοσιακών προϊόντων, των υπηρεσιών και του τουρισμού, όπως αυτό της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για ηλεκτροκίνητα σκάφη, ένας τομέας που υστερούμε ως χώρα.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν (σε ομάδες των 7) θα κληθούν να συναρμολογήσουν ένα μικρό ηλεκτρικό σκάφος που θα τους δοθεί σε κιτ. Επίσης θα πρέπει να αναπτύξουν μια δική τους επιχειρηματική ιδέα που θα εμπεριέχει μια εταιρεία και ένα ηλεκτρικό σκάφος τα οποία και θα πρέπει να δημιουργήσουν εικονικά.

Οι νικητές του διαγωνισμού στην Π.Ε. Λασιθίου θα συμμετάσχουν σε παγκρήτιο διαγωνισμό από τον οποίο κάποια σχολεία θα προκριθούν για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα.
Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στο www.pamelimani.gr.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos