πολλά ψηφιακά καλούδια της εποχής, αλλά τι γίνεται με τα παιδιά;
πολλά ψηφιακά καλούδια της εποχής, αλλά τι γίνεται με τα παιδιά;

Το πρόβλημα της υπερβολικής χρήσης  ψηφιακών συσκευών από ανήλικα παιδιά και του εθισμού τους στο διαδίκτυο

έθεσε μέσω γραπτής κοινοβουλευτικής ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Ζαγοράκης τονίζει, ότι η ραγδαία εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας την τελευταία δεκαετία, παρόλο που  υπήρξε κοινωνικά και οικονομικά ωφέλιμη, καθώς διευκόλυνε την επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των διαφόρων χρηστών ψηφιακών συσκευών, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των μικρών παιδιών, λόγω της υπερβολικής χρήσης που συχνά παρατηρείται στους ανήλικους χρήστες.

Ο κ. Ζαγοράκης αναφέρεται στις οδυνηρές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης ψηφιακών συσκευών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων,  διαταραχές του ύπνου, προβλήματα συγκέντρωσης, διατροφικές παρεκτροπές και έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε συμπεριφορές βίας, στην κατάθλιψη, στην κοινωνική απομόνωση και στην παχυσαρκία.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την Επιτροπή να λάβει μέτρα για την έγκαιρη και ορθή ενημέρωση της κοινής γνώμης για ένα θέμα το οποίο, όπως επισημαίνει, πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το σύνολο της ευρωπαϊκής κοινότητας τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ψυχική και τη σωματική υγεία του πιο ευαίσθητου κομματιού της κοινωνίας κάθε χώρας.

Τέλος, ο κ. Ζαγοράκης ζητά επίσημα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία καθώς και τις τάσεις που παρατηρούνται στα διάφορα κράτη μέλη, ενώ παράλληλα καλεί την Επιτροπή να προωθήσει δράσεις για την επιμόρφωση των παιδιών σε θέματα φυσικής αγωγής και καλής διατροφής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos