Δρόμος Γάζι - Ανώγεια, οι Ανωγειανοί παραχωρούν τα χωράφια τους
η παράδοση των υπογραφών στον Περιφερειάρχη

Φάκελο με τις υπογραφές κατοίκων των Ανωγείων που παραχωρούν δωρεάν χωρίς αποζημίωση τα χωράφια τους για συνέχιση στο Δρόμο Γάζι – Ανώγεια, παρέδωσε σήμερα στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης συνοδευόμενος από συνεργάτες του στο Δήμο, τον Εφημέριο και κατοίκους των Ανωγείων. Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Δήμαρχο και τους κατοίκους των Ανωγείων χαρακτηρίζοντας την δωρεάν παραχώρηση των περιουσιών τους ως γενναία πράξη,

όπως έγινε πρόσφατα με τους κατοίκους του Αστυρακίου οι οποίοι επίσης – όπως είπε –  παραχώρησαν χωρίς αποζημίωση τις περιουσίες τους για να μπορέσει η Περιφέρεια να προχωρήσει στη δημοπράτηση τους έργου. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης  Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την πολιτική βούληση της Περιφέρειας για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου, στη συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια παρόντων, του Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του Περιφεριακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, του Δημάρχου Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη, των πρώην Δημάρχων Ανωγείων Νίκου Ξυλούρη και Σωκράτη Κεφαλογιάννη, του Γενικού Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών  Γιώργου Παπαδάκη, δημοτικών παραγόντων, του Εφημερίου και κατοίκων των Ανωγείων.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ και παραδώσαμε τις υπογραφές των κατοίκων των Ανωγείων για το τμήμα του δρόμου, για το νέο δρόμο Ηράκλειο –Ανώγεια –Πέραμα,  ο οποίος αφορά το τμήμα των Ανωγείων.   Μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο πέρυσι υιοθετήσαμε τη λογική  να απευθυνθούμε στους κατοίκους να υπογράψουν και να προχωρήσουμε σε απαλλοτριώσεις χωρίς αποζημίωση, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο δρόμος αυτός που για μας είναι ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο » είπε ο Δήμαρχος Μανόλης Καλλέργης.

Δρόμος Γάζι - Ανώγεια, οι Ανωγειανοί παραχωρούν τα χωράφια τους
από τη συνάντηση

«Δέσμευση μας απέναντι στα Ανώγεια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου είναι ότι αυτό το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει » είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ενώ αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής. «Έχουμε μια εξαίρετη συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων και τον Δήμαρχο των Μανώλη Καλλέργη. Είχαμε συζητήσει πριν από ένα χρόνο ότι για να γίνει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που συνδέει τα Ανώγεια με το Ηράκλειο. Δεν μπορούν να πληρωθούν οι απαλλοτριώσεις. Οι κάτοικοι σε μια γενναία κίνηση όπως έγινε και στο προηγούμενο τμήμα του έργου του Αστυρακίου έχουν δώσει δωρεάν και έχουν παραχωρήσει στην Περιφέρεια τις περιουσίες για να μπορεί να δημοπρατηθεί » δήλωσε στα ΜΜΕ ο κ. Αρνουτάκης  και πρόσθεσε : « Εμείς από την πλευρά τη δική μας και πάντα σε συνεργασία με το Δήμο θα προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση της μελέτης θα δούμε κάποια τεχνικά τα οποία ενδεχομένως χρειάζεται μια αλλαγή και υπάρχει η πολιτική δέσμευση μας απέναντι όχι μόνο στα Ανώγεια άλλα στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου ότι αυτό το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει ».

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πρόσθεσε ότι, « η ολοκλήρωση του δρόμου θα είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή το οποίο δεν μπορεί να γίνει σε ένα δύο χρόνια.  Όμως εμείς δεσμευόμαστε μετά την ολοκλήρωση των μελετών και ότι άλλο χρειαστεί μήπως μια τροποποίηση άλλης χάραξης να δημοπρατηθεί αυτό το έργο και σιγά σιγά θα προσπαθούμε να βρούμε τους πόρους γιατί μόνο από εθνικούς πόρους μπορεί να γίνει. Αλλά η πρώτη μεγάλη κίνηση και θέλω να συγχαρώ όλους τους κατοίκους και των Ανωγείων και του Αστυρακίου και όλων των υπόλοιπων χωριών που δώσανε τις περιουσίες τους να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω γιατί μόνο με τέτοιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε έργα. Ο προϋπολογισμός στο τμήμα αυτό το οποίο αναφερόμαστε είναι κοντά στα 15 εκατομμύρια. »

Υ.Γ. δικό μας σχόλιο:
Έτσι ακριβώς κάνανε και οι Ελουδιανοί για τη παράκαμψη Σχίσματος και ακόμα να γίνει……
Γ. Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos