Δρόμος Ζωής, διήμερο οδικής ασφάλειας στο δήμο Χερσονήσου
από την έναρη

Ξεκίνησε το πρωί στον εκθεσιακό χώρο στις Γούρνες το διήμερο οδικής ασφάλειας “δρόμος ζωής” που διοργανώνει O Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο άνοιγμα του διημέρου παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν, ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Χερσονήσου, οι βουλευτές Βαρδάκης, Δανέλλης και Θραψανιώτης, ο αστυνομικός γενικός διευθυντής Κρήτης, αλλά και πολλοί μαθητές οι οποίοι ξεναγήθηκαν και διδάχθηκαν πολλά από αστυνομικούς και ειδικούς.

«Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο και πολυσύνθετο. Αφορά στην ποιότητα των δρόμων, στην ποιότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους αυτούς, αφορά ακόμα και στο επίπεδο της άμεσης περίθαλψης που παρέχεται στους τραυματίες. Το πρόβλημα αφορά όμως, πάνω απ΄ όλα, στην οδική συμπεριφορά όσων χρησιμοποιούν τους δρόμους, ως οδηγοί ή επιβάτες οχημάτων ή πεζοί» τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Δρόμος Ζωής, διήμερο οδικής ασφάλειας στο δήμο Χερσονήσου
μαθητές από σχολεία

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει να συμβάλει στην πρόληψη ατυχημάτων, με την σωστή συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου αλλά και την ενεργοποίηση παιδαγωγικών δράσεων στις σχολικές ηλικίες: «είναι ενθαρρυντικό που ήδη έχει ξεκινήσει στην Αττική πιλοτικό πρόγραμμα σε 100 σχολεία το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, με συνεργασία των Υπουργείων Υποδομών και Παιδείας. Ένα πρόγραμμα που θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας το 2019».

Ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο γεγονός της μείωσης του  ποσοστού  των τροχαίων ατυχημάτων στην χώρα μας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να παραμένει υψηλό, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι  ο νομό ς Λασιθίου έχει τους λιγότερους θανάτους σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι για να τονίσει ότι τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες στους οποίους οφείλεται ένα τροχαίο ατύχημα:

Το διήμερο πλαισιώνεται και από πολλές παράλληλες δράσεις.

αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς έναρξης:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos