Concred, διατηρώντας την Κρητική διατροφήΜε συνέντευξη που δόθηκε στο ξενοδοχείο Creta Maris, το βράδυ της Παρασκευής (21/10) ξεκίνησε ο πρώτος «Δρόμος Κρητικής Διατροφής», που διοργάνωσε το δίκτυο πιστοποιημένων εστιατορίων Κρητικής διατροφής, στα πλαίσια του προγράμματος Concred, «Διατηρώντας την Κρητική διατροφή», που διαχειρίζεται η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης, με Συλλόγους Ξενοδόχων της Κρήτης.

 

Τον Δρόμο παρακολουθούν ειδικευμένοι δημοσιογράφοι μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών, οι οποίοι θα κρίνουν και τα εστιατόρια από τα οποία θα περάσουν.
Παναγιωτόπυλος - Ταμιωλάκης Κατά τη συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στο όλο εγχείρημα το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πιστοποιήσει 25 εστιατόρια σε όλη την Κρήτη, αριθμός ο οποίος αυξάνεται.
Στη συνέντευξη βρέθηκαν και ο Ευρωβουλευτής κ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, καθώς και ιδιοκτήτες πιστοποιημένων εστιατορίων.
Μετά, παρατέθηκε δείπνο στους καλεσμένους, στο εστιατόριο «Πίθος», του Creta Maris, αποτελούμενο κυρίως από παραδσιακές γεύσεις και κρασιά Ταμιωλάκη.

Δανέλλης, Αρναουτάκης Ο Δρόμος θα συνεχιστεί στον Βαθύπετρο, στο Χουδέτσι για το εργαστήρι του Ross Daly, στο Γαράζο, με τέλος το Ρέθυμνο. Τα επόμενα βήματα, περιλαμβάνουν συμμετοχή σε εκθέσεις, φιλοξενία δημοσιογράφων, ακόμα και επαφές με ανθρώπυς του τουριστικού χώρου σε όλο τον κόσμο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos