Πανίκος Καρατσής

Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ

Συνέντευξη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, παραχώρησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου Πανίκος Καρατσής, θέλοντας κατΆ αχήν να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής, παράλληλα δε να δώσει στη δημοσιότητα τις πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει η νέα Δημοτική Αρχή και κατΆ επέκταση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.
Ακολουθεί το μήνυμα του προέδρου για την ημέρα.

Φίλη / ε Δημότη, φίλε καταναλωτή

Η ΔΕΥΑΝ – Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης και αποχέτευσης- Αγίου Νικολάου, ιδρύθηκε με σκοπό να προσφέρει σε εσένα υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

 Στόχος της σημερινής διοίκησης και των εργαζομένων είνα:
1. η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών
2. η βελτίωση της ποιότητας του νερού
3. η εξασφάλιση της επάρκειας του νερού
4. η προστασία του περιβάλλοντος

Σε αυτή μας τη προσπάθεια θέλουμε και τη δική σου συμμετοχή.
Θέλουμε μαζί με μας να συμβάλει στην προσπάθεια εξοικονόμησης του νερού. Να συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος και κατά, συνέπεια και στη βελτίωση της ποιότητας του νερού.
Θέλουμε να συμμετέχεις στη διαδικασία υλοποίησης των στόχων μας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Φίλ /ε καταναλωτή.
Το νερό είναι η ίδια η ζωή μας. Γνωρίζεις καλά πως χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή. Η χρήση του είναι υποχρεωτική. Η κατάχρηση και η σπατάλη του, απαράδεκτη και εγκληματική. Ιδιαίτερα στο δικό μας τον τόπο που όπως καλά γνωρίζεις η ποσότητα του είναι περιορισμένη.
Η λειψυδρία που σήμερα αντιμετωπίζει ο τόπος μας, είναι αποτέλεσμα των κλιματολογικών αλλαγών. Φυσική συνέπεια της ανθρώπινης δραστηριότητας που οδήγησε στην αλλαγή του περιβάλλοντος, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που όλοι σήμερα ζούμε κα καλούμαστε να πληρώσουμε τις συνέπειες.

Φίλη και φίλε καταναλωτή,
Η συνεχής αυξανόμενη ζήτηση νερού τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση θα οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεμάτων και σίγουρα στην αλλαγή της ποιότητας του πόσιμου νερού. Σε καλούμε να συστρατευθείς αζί μας στη προσπάθεια για περιορισμό της σπατάλης, είτε λόγω πιθανής βλάβης του δικτύου, διαρροής, άσκοπης ή κακής χρήσης.
Η άμεση ενημέρωση της υπηρεσίας βλαβών και ο περιορισμός της σπατάλης θα συμβάλουν θετικά στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, ενέργειας και στη προστασα του περιβάλλοντος.

Φίλη και φίλε,
Το νερό αν και δημόσιο φυσικό αγαθό, έχει σήμερα μεγάλο κόστος μέχρι αυτό να τρέχει καθαρό, ασφαλές και πόσιμο μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Και αυτό είναι μόνο το κόστος σε χρήμα που έχει αποτιμηθεί. Μένει να αποτιμηθεί το κόστος από τν εξάντληση των υδάτινων αποθεμάτων και αυτά που θα κληρονομήσουμε στην επόμενη γενεά. Αυτό είναι το πραγματικό κόστος που δεν έχουμε δικαίωμα να αυξήσουμε και να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

Αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια μας και είναι ακριβώς σε αυτή την προσπάθεια ου θέλουμε τη δική σου συμμετοχή.

Είμαστε σίγουροι πως δε θα την αρνηθείς.

Ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ

Π. Καρατσής

Print Friendly, PDF & Email

Από manos