Είστε οι καλοί πρεσβευτές της της Κρήτης στο εξωτερικό
από τη τελετή λήξης

Καλούς «πρεσβευτές» της Κρήτης στις χώρες τους, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τους 400 διεθνείς σκακιστές- μέλη 38 Εθνικών ομάδων συμμετέχοντες στην Χερσόνησο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα

που οργάνωσαν με επιτυχία η Ευρωπαϊκή σκακιστική Ένωση, η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλειου, Δήμος Χερσονήσου, ΚΕΝ, τα σωματεία :Ηράκλειο ΟΑ, ο ΣΟ Λεον Καντια, σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου.

Ο κ. Αρναουτάκης στην τελετή λήξης συνεχάρη τους συνδιοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες στη κορυφαία διοργάνωση, τονίζοντας ότι, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει και στηρίζει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που προβάλλουν και ενισχύουν το νησί μας αλλά και που παράλληλα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο Περιφερειάρχης είπε, ότι, η Κρήτη πλέον κατατάσσεται στον διεθνή «σκακιστικό χάρτη» ως προορισμός «μαγνητίζοντας» κορυφαίες διοργανώσεις. Ο κ Αρναουτάκης απένειμε βραβεία στους διακριθέντες των αγώνων μαζί με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας ομοσπονδίας τους συνδιοργανωτές οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν για την βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη και ευχήθηκε συνέχιση των επιτυχιών τους τους Έλληνες νικητές, στον 18χρονο Ηρακλειώτη Ανδρέα Καλλίρη και την Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα. Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη ο παριστάμενος Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης εξέφρασε δημόσια συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες, λέγοντας ότι η Χερσόνησος  καθίσταται προορισμός μεγάλων διοργανώσεων. Ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης, οι οργανωτές ανέφεραν επίσης ότι τα μέλη των αποστολών παράλληλα με τους αγώνες εντυπωσιάστηκαν στην διάρκεια της παραμονής τους από την θερμή Κρητική φιλοξενία, τις ομορφιές του τόπου αλλά και τις ποιοτικές υπηρεσίες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης -απονέμοντας διακρίσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης, και η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου Δέσποινα Πλευράκη.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη video της Περιφέρειας Κρήτης – παραγωγή Θ. Παπαδουλάκη για την προβολή της Κρήτης- Κρητική φιλοξενία το οποίο εντυπωσίασε και χειροκροτήθηκε θερμά από τις ξένες αποστολές. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

από τη Περιφέρεια Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos