Ο εξοιμοιωτής σύγκρουσης

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Μεγάλη προσέλευση έχει η έκθεση της Τροχαίας στην Ιεράπετρα με τον γενικότερο τίτλο «εβδομάδα οδικής ασφάλειας, όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», η οποία ξεκίνησε στις 25 και ολοκληρώνεται στις 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας.

Πολύς κόσμος όλων των ηλικιών, πέρασε από τη νέα αίθουσα εκδηλώσεων όπου απΆ έξω υπάρχει ο εξομοιωτής συγκρούσεων, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, ενώ μέσα στο κτίριο, φιλοξενούνται διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις.

Εξομοιωτής δήγησης

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Οι τροχονόμοι, πρόθυμοι, συζητούν με όλους, ανταλλάσσουν απόψεις και συμβουεύουν, να μην τρέχουμε, να μην πίνουμε και γενικά να σεβόμαστε οδηγούς και πεζούς όταν βρισκόμαστε στο τιμόνι.
Ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο και μια διαλυμένη μοτοσικλέτα, έξω από το κτίριο σοκάρουν όσους βρεθούν εκεί, υπενθυμίζοντας ότι η απροσεξία μπορεί να έχει αντίτιμο την ίδια ζωή.

Πάντως η όλη έκθεση έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει αρκετούς από τους κατοίκους της περιοχής. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η κυκλοφοριακή παιδεία να γίνει από νωρίς μάθημα στα σχολεία για να πάψουμε να θρηνούμε 2000 νεκρούς στους Ελληνικούς δρόμους και μερικές δεκάδες χιλιάδες τραυματίες οι οποίοι θα έχουν προβλήματα για όλη τους τη ζωή.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos