Τσόκας, Μητσοτάκης, Νικηφοράκης

Από τα εκαίνεια του βιολογικού

Ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Βόρειου Άξονα Χανίων που δίδει οριστική λύση στο πρόβλημα της Συλλογής, Μεταφοράς, Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος εγκαινιάσθηκε σήμερα στο Πάνω Γεράνι.

 

Πρόκειται για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού που έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής και από Εθνικούς πόρους με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης ( Ο.Α.ΔΥ.Κ. ) δίνοντας σαφές προβάδισμα σε περιβαλλοντικά ζητήματα και σε έργα που εγγυώνται την προστασία της υγείας των πολιτών και την βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου τους.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης που χαρακτήρισε το έργο ως «έργο ζωής και πνοής για τα Χανιά».
Από την πλευρά του Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας μίλησε για έργο πολιτισμού και αναφέρθηκε στις προσπάθειες μέχρι την ολοκλήρωση του.
Τον αγισμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος , ο Γ. Γ της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας, οι βουλευτές κ. Μαρκογιαννάκης, Νικηφοράκης και Σκουλάκης ο Νομάρχης Χανίων κ. Αρχοντάκης, εκπρόσωποι της Ε.Ε οι δήμαρχοι απ όλο το Νομό Χανίων ο Διευθυντής του ΟΑΔΥΚ και το σύνολο των τοπικών αρχών.
Στην αρχή της τελετής ο δήμαρχος Πλατανιά και πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., κ. Γιώργος Τζαγκαράκης στην ομιλία του έκανε λογο για, το μεγαλύτερο έργο υποδομής. Ένα έργο πνοής. Ένα έργο πού είναι ο πνεύμονας απορρύπανσης του τόπου μας όπως είπε «Ιδιαίτερα σημαντική η βοήθεια του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα που ήταν συνέχεια δίπλα μας και που χωρίς τις έγκαιρες και καίριες αποφάσεις του σήμερα δεν θα ειτουργούσε το έργο».
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέφερε ότι « Είναι μεγάλη μου χαρά που μπόρεσα να παραστώ στα σημερινά εγκαίνια αυτού του έργου. Είναι πράγματι ένα έργο πνοής όλων μας, ένα έργο ζωής.
Ο κ. Γρηγόρης Αροντάκης, Νομάρχης Χανίων δήλωσε ότι « Είναι μια μεγάλη μέρα για τον Νομό. Εγκαινιάζεται ένα μεγάλο έργο. Ένα έργο περιβάλλοντος που δεν έχει αξία μόνο για το περιβάλλον ή για την περιοχή εδώ που θα εξυπηρετήσει αλλά είναι έργο που είναι συνδεδεμένο με όλη την τουριστική οικονομί του Νομού».
Από πλευράς του ο Γενικός Δ/ντης του Ο.Α.ΔΥ.Κ. κ. Μ. Σπανουδάκης επεσήμανε ότι : «Η συνεχής επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του τόπου, που αγκάλιασε ξεπερνώντας τα κομματικά όρια, έφερε αυτό το ποθητό έργο. Βέβαια, ο ερχομός της ΝΔ. και οι επαφές με τον κ. πρόεδρο έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα. Καλή δουλειά και καλή τύχη. Έχουμε πάμπολλα προβλήματα να λύσουμε. Θα είμαστε από κοντά και να είστε βέβαιοι ότι το έργο αυτό θα λειτουργήσει».
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας σε χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι «Επιτρέψτε μου όμως να συγχαρώ πρώτα τον Ο.Α.ΔΥ.Κ στον οποίο τυγχάνει ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας να είναι και Πρόεδρος. Και ο Ο.Α.ΔΥ.Κ έχει ένα πάρα πολύ καλό προσωπικό, και έχει έναν πάρα πολύ καλό Γενικό Διευθυντή και δουλεύει μια χαρά. Να ευχαριστήσω τους φορείς της Τοπική Αυτοδιοίκησης. Από τις σπάνιες φορές που ομονόησαν μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο της απώλειας ενός έργου. Και τους ευχαριστώ δύο και τρεις και πέντε φορές γιατί επιτέλους ξεφύγαμε από την μιζέρια να απολογούμεθα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και μόνον το γεγονός ότι χρειάστηκαν τρει θέσεις πηγής χρηματοδότησης , αντιλαμβάνεσθε ότι το έργο δεν πήγαινε καλά. Γι αυτό και χρειάστηκαν όλες αυτές οι παρεμβάσεις».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos