Το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Π.ΙΝ.ΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) στην Κρήτη, εγκαινίασαν το Σάββατο 8 Απριλίου 2006 στο Ηράκλειο, οι Γενικοί Γραμματες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α – ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α κ. Γεώργιος Βούτσινος και της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας. Τον αγιασμό τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Ευγένιος και παρέστησαν οι βουλευτές Λασιθίου και Ηρακλείου κ.κ Γιάννης Πλακιωτάκης και Μανόλης Στρατάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείυ κ. Ιωάννης Κουράκης, αιρετοί των Καποδιστριακών Δήμων της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής και Εκπαιδευτικής Κοινότητας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Εργατικών και Αγροτικών Ενώσεων, Πρόεδροι Δημοσίων Οργανισμών και Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, καθς και Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην ομιλία του ο κ. Βούτσινος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελεί η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί αυτό να εξελίσσεται και νΆ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, πάντοτε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, κρίθηκε απαραίτητη η προώθηση της αποκέντρωσης της επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω της λειτουργίας Περιφερειακώ Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (Π.ΙΝ.ΕΠ.), στις έδρες των Διοικητικών Περιφερειών. Από την ¶νοιξη του 2005 άνοιξαν και λειτουργούν Π.ΙΝ.ΕΠ. στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), Πελοποννήσου (Τρίπολη), Νοτίου Αιγαίου (Ερμούπολη Σύρου), Δυτικής Ελλάδος (Πάτρα), Θεσσαλίας (Λάρισα), Στερεάς Ελλάδος (Λαμία), Ηπείρου (Ιωάννινα) και από σήμερα της Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα χώρο αφιερωμένο στο Δημόσιο Υπάλληλο, στον άνθρωπο ο οποίος είναι ταγμένος να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να εξασφαλίζει τη συνέχεια μέσα στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση. Οι υπάλληλοι του Δημοσίου της Κρήτης αλλά και όλων των φορέων του έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιμορφώνονται στον τόπο τους και αυτό αποτελεί ένα ακόμη βήμα αποκέντρωσης της Κυβέρνησης. Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητή κ. Παυλόπουλο καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης κ. Βούτσινο που έκαναν πράξη και μάλιστα μέσα σε τακτές προθεσμίες την ίδρυση και λειτουργία αυτού του πολυσήμαντου για το νησί μας Ινστιτούτου. Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της προχώρησε στη δημιουργία του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Κρήτης που στόχο έχει την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και του στελεχικού της δυναμικού, με απώτερο στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του πολίτη. Σημαντικό όμως θα είναι το όφελος και για τους αιρετούς οι οποίοι θα έχουν ως πολύτιμους συνεργάτες υπαλλήλους άρτια καταρτισμέους που πολλά έχουν να προσφέρουν στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση.

Το Π.ΙΝ.ΕΠ. Κρήτης στεγάζεται επί της οδού Ελευθέρνης & Συβρίτου 2, περιοχή Καμίνια, στο Ηράκλειο.

Τηλ: 2810.373011 – 4, Fax: 22810.373015,

Email: pinep.iraklio@ekdd.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos