IMG_20160309_182552Με τη παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών, έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (9/3), τα εγκαίνια του νέου χώρου του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο. Το κτίριο βρίσκεται στη γωνία των οδών Μεταμορφώσεως και Καπετάν Ταβλά. Τον αγιασμό έκανε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, συνεπικουρούμενος από τους ιερείς της Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται πολύ κοντά στο χώρο, ευχόμενος καλή λειτουργία στην όλη προσπάθεια.

Ο χώρος που βρέθηκε χαρακτηρίζεται προσωρινός με την ευχή να μπορέσει σύντομα το ΚΕΘΕΑ να στεγαστεί στο δικό του κτίριο, στο οικόπεδο που δώρισε για το σκοπό αυτό η ενορία της Αγίας Τριάδας στη περιοχή του Σταυρού. Όπως είπε στο χαιρετισμό του ο πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Παχυγιαννάκης:

Σεβασμιώτατε, Κυρίες, Κύριοι:

Η χαρά είναι έκδηλη στα πρόσωπα όλων μας, που γνωρίζομε το σημαντικό αλλά και δύσκολο έργο που επιτελούν το προσωπικό και τα μέλη του ΄΄Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ΄΄, έστω και στην φαινομενικά απλή εξεύρεση οἰκήματος μεταστέγασης του Συμβουλευτικού Σταθμού, και η χαρά αυτή αυξάνει, αφού δίδει την παρθενική ευλογία του ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κύριος Γεράσιμος, στα εγκαίνια του νέου χώρου του Συμβουλευτικού Σταθμού. 

Η Ενορία της Αγίας Τριάδος πάντοτε πίστεψε και συμπαρίσταται στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί στον Νομό μας το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Για τον σκοπό αυτό θεωρούμε σκόπιμο την στιγμή αυτή των εγκαινίων του νέου χώρου του Συμβουλευτικού Σταθμού Λασιθίου, να ενημερώσομε με πολλή συντομία εσάς, Σεβασμιώτατε, αλλά και όλους τους παρευρισκομένους,  υπενθυμίζοντας ότι πάντοτε η Εκκλησία, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής και άλλης κρίσεως, συμπαρίσταται το κατά δύναμιν, γιατί πλούτος της αδαπάνητος είναι η αγάπη. Η αγάπη, την οποία αφειδώλευτα παρέχει ως ευλογία και πιστεύει  ότι το ευγενές άνθος της είναι η φιλανθρωπία στην ευρεία, αυθεντική της μορφή. Είναι η διακονία του πάσχοντος συνανθρώπου, ως εικόνος του Θεού, που εμπράκτως και αθορύβως εφαρμόζει.

Έτσι, το  2010 το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, πιστεύοντας στον σκοπό και στο έργο του ΚΕΘΕΑ εδώρησε σε αυτό το ένα και μοναδικό οικόπεδο που είχε, προκειμένου να αποκτήσει μόνιμη στέγη για να διευκολυνθεί στο κατεξοχήν κοινωνικό ανθρωπιστικό έργο του. Η απόφαση ενεκρίθη από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου και, εν συνεχεία, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Οι διαδικασίες, απ’  ό,τι γνωρίζομε βρίσκονται στην τελευταία φάση, προκειμένου να υπογραφεί το συμβόλαιο κτήσεως.

IMG_20160309_182609Θεωρήσαμε σημαντική την ενημέρωσή σας αυτή, Σεβασμιώτατε, που δεν έχει παρακλητικό ή προτρεπτικό χαρακτήρα υποστηρίξεως μιας τέτοιας προσπάθειας, γιατί και η θέση σας ως Επισκόπου και η ευγένεια του χαρακτήρος σας και η έκδηλη αγάπη για έργα «καλά καὶ ὠφέλιμα τοῖς ἀνθρώποις» (Τίτ. 3.8) την προσυπαγορεύουν, αλλά για να γνωρίσετε την προ της ελεύσεώς σας, ως Επισκόπου, στάση της τοπικής Εκκλησίας.

Και, επιτρέψατέ μας, να θωρήσομε ως απαρχήν εγκαινιάσεως «καλών έργων» (Τιτ.3.14) τον αποψινό αγιασμό για την στήριξη των ανθρώπων εκείνων, που εργάζονται φιλοτίμως να ελαφρύνουν τον σταυρόν τόσων οικογενειών και ατόμων, που αγωνίζονται να ελευθερωθούν από τα σύγχρονα δεσμά πολλών εξαρτήσεων και την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Με διάθερμη την ευχή όλων μας, όπως  αξιωθείτε συντόμως, Σεβασμιώτατε, να θέσετε τον θεμέλιο λίθο στο ιδιόκτητο κτήριο του Συμβουλευτικού Σταθμού Λασιθίου, σας ευχαριστούμεν θερμώς.

Ακόμα χαιρέτησαν και ευχήθηκαν, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Μανώλης Πετάσης, ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Μανώλης Κλώντζας, ο πρόεδρος του συλλόγου οικογένειας ΚΕΘΕΑ Βρεττός Μυλωνάς και ο διευθυντής της δομής Γιώργος Τρικοίλης. Όλοι ευχήθηκαν να συνεχιστεί η προσπάθεια παρά τις δυσκολίες. Τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά ο σταθμός λειτουργεί με δύο άτομα και φίλους, έχοντας παράξει μεγάλο έργο, βοηθώντας συνανθρώπους μας να γλυτώσουν από τα ναρκωτικά. Γιαυτό και η μεγάλη προσέλευση φίλων του ΚΕΘΕΑ και από Σητεία και από Ιεράπετρα, τιμώντας τη προσπάθεια. Το επόμενο τμήμα στα σχέδια είναι να γίνει στη πόλη της Ιεράπετρας.

Η βραδιά τελείωσε με μουσική και εδέσματα των φίλων του ΚΕΘΕΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos