Χαρά Αθανασάκη, Σπύρος ΤλιαδούροςΜε μεγάλη επισημότητα έγιναν σήμερα το πρωί (6.12) τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παρατήματος Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης, στα Φουρνιά στα Λακώνια. Τα εγκαίνια έγιναν από τον Υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο, παρουσία του Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα, των Βουλευτών Μιχάλη Καρχιμάκη και Γιάννη Πλακιωτάκη, του Νομάρχη Λασιθίου, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης, δημάρχων και πολιτευτών, αλλά και πλήθους κόσμου.
 
Στα Λακώνια βρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Χαρά Αθανασάκη, ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος και στελέχη του τμήματος, αλλά και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Μανόλης Μπαλτάς, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός της όλης προσπάθειας.
 
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος. Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου αναφέρθηκε στο ιστορικό δημιουργίας του συγκεκριμένου χώρου και έδωσε μια σειρά αναμνηστικά δώρα στον Υφυπουργό, στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, στο Μανόλη Μπαλτά.
 
 Ακολούθως ο Υφυπυργός Παιδείας μίλησε για όλο το εγχείρημα, αναφέροντας ότι θα εξεταστεί θετικά και η ίδρυση του δεύτερου τμήματος του οποίου η λειτουργία αποφασίστηκε πρόσφατα από τη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης. 
 
Αμέσως μετά, οι καλεσμένοι ξεναγθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ και παρακάθισαν σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή τους ο σύλλογος έξω Λακωνίων από κοινού με τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos