στο νέο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου
στο νέο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου

«Η εύρυθμη λειτουργία των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου- σε φιλόξενους  χώρους  -που θα καλύπτουν τις ανάγκες συμπολιτών στο διευρυμένο Δήμο Αγίου Νικολάου, σε τομείς όπως : φροντίδα, σίτιση, στήριξη, απασχόληση,

ψυχαγωγία, αποτελεί για τη δημοτική αρχή στόχευση στην οποία καλείται να ανταποκριθεί επαρκώς, σεβόμενη πρώτα από όλα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,  κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε στο νέο χώρο που στο εξής θα στεγάζεται το Κ.Α.Π.Η Αγίου Νικολάου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το προηγούμενο διάστημα με σύμφωνη απόφαση του Δήμου και της Ενορίας Αγίας Τριάδος, πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή του πρώτου ορόφου του κτιρίου «Μιραμπέλλο» με το Κέντρο Κοινωνικής Διακονίας Αγίας Τριάδος που βρίσκεται στην οδό Γιαμπουδάκη, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία του κέντρου.

Εξάλλου ιδιαίτερα επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο, η αγαστή συνεργασία  που υπάρχει με την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας &  Χερρονήσου, γεγονός που όπως επισημάνθηκε  δίνει την δυνατότητα να υλοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι κοινωνικές  δράσεις που προγραμματίζονται.

Ο κ. Ζερβός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πολυάριθμη συμμετοχή των ανθρώπων της  τρίτης  ηλικίας, απευθύνοντας πρόσκληση προς τους δημότες των τοπικών κονοτήτων της ευρύτερης περιοχής να πλαισιώσουν με την παρουσία τους τις δράσεις του  κέντρου.

Ο πρόεδρος  του Δ.Σ του ΟΚΥΔΑΝ κ. Νίκος Μουδατσάκης ,αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριο, καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Τριάδος, για την ανταλλαγή των χώρων, ενημέρωσε ότι με τις κατάλληλες τροποποιήσεις που έγιναν στο νέο κτίριο, λειτουργεί χώρος φυσικοθεραπευτηρίου για την εξυπηρέτηση  αναγκών των ηλικιωμένων, εντευκτήριο, ενώ στην πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα εστίασης που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου, αναμένεται να αναπτυχθούν δράσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Πιστεύουμε ανέφερε απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΑΠΗ, να αγαπήσετε το συγκεκριμένο χώρο, προσθέτοντας την προσωπική σας αισθητική στην δημιουργία του.

Η Δ/ντρια του ΟΚΥΔΑΝ κ. Πόπη Παγκάλου, απευθυνόμενη στα μέλητου Κ.Α.Π.Η Αγίου Νικολάου, ευχήθηκε ευχάριστες και δημιουργικές μέρες, ενώ ευχαρίστησε  την ψυχολόγο και τους κοινωνικούς λειτουργούς  για το έργο που παρήγαγαν κατά την 8μηνη εργασία τους .  Μετά τον αγιασμό, προσεφέρθησαν στους παρευρισκόμενους εδέσματα που ευγενικά ετοίμασαν εργαζόμενοι άλλων δομών του Οργανισμού αλλά και τα ίδια τα μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos