Δ.Σ. ΝεαπόληςΟμόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης ο προϋπολογισμός της Δ.Ε.Α.ΠΟ.Ν.  για το έτος 2006, το συνολικό ύψος του οποίου ανέρχεται στα 630.000 ευρώ. Παράλληλα το Δ.Σ. προέβη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δ.Ε.Α.ΠΟ.Ν. , ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις δαπάνες που προκύπτουν από τις αυξημένες δραστηριότητες που αναπτύσσει η επιχείρηση για την επίτευξη των σκοπών της. Αόμη αποφασίστηκε η παραχώρηση στην Δ.Ε.Α.ΠΟ.Ν. Δημοτικών χώρων για αξιοποίηση.

 
Στον ΟΑΝΑΚ δόθηκε παράταση προθεσμίας μέχρι τα τέλη Μαΐου ώστε να ολοκληρώσει την προμελέτη που του έχει ανατεθεί από τον Δήο και αφορά στην ανάπλαση του παραδοσιακού ιστού της Νεάπολης. Η προσπάθεια αυτή αναμένεται να συμβάλλει στην ανάδειξη και αξιοποίηση επιλεγμένων οικιστικών τμημάτων παραδοσιακού χαραχτήρα της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβαης με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου για την καταπολέμηση των κουνουπιών για τη φετινή χρονιά για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Νεάπολης.

Επίσης εγκρίθηκε ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας του έργου «Προστασία και Ανάδειξη της περιοχής Δράσι», στο οποίο έχει δοθεί παάταση προθεσμίας για την ολοκλήρωσή του έως τις 31 Μαΐου.

Επίσης ασχολήθηκε με απολογισμούς Σχολικών Επιτροπών έτους 2005, καθώς και με αιτήσεις Δημοτών μεταξύ των οποίων και καταρχήν θετική έγκριση για την δημιουργία ιχθυογεννητικού σταθμού σε χερσαίες εγκαταστάσεις, σε περιοχή του Δημοτικού διαμερίσματος Αγ. Αντωνίου, εφόσον οι επιχειρηματίες εξασφαλίσουν όλες τις νόμιμες εγκρίσεις.

Τέλος, μετά την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ- Οριζόντιες δράσεις» του έργου «Πιλοτική Εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Νεάπολης και συμμετέχοντες επιπλέον 10 άλλους Δήμους της Κρήτης, το Δ.Σ. αποδέχτηκε την χρηματοδότηση από το ΥΠ.ΕΣΔ.Α. για την σταδιακή υλοποίησή του, έργο αξιολόγησης της λειτουργίας των ΟΤΑ και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχονται στους Δημότες.

Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόωνες.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos