εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Ανισαρά από μικρούς ....
η πιτσιρικαρία επί το έργον

Κάτι παραπάνω από… μια ντουζίνα σακούλες με απορρίμματα ήταν ο απολογισμός της δράσης των λιλιπούτειων μαθητών (πενήντα πέντε νήπια και ογδόντα προνήπια) του Βρεφονηπιακού Κέντρου Προσχολικής Αγωγής

«τα Ζουζουνάκια» – μέλος της παιδικής HELMEPA, που σήμερα το πρωί σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Ανισαρά.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2017 και με σύνθημα «καθαρίζουμε ό,τι αφήσαμε πίσω μας το καλοκαίρι» εκατόν τριάντα πέντε παιδιά πραγματοποίησαν μια βιωματική δράση ευαισθητοποίησης που αφορά στην καθαριότητα των ακτών και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Ανισαρά από μικρούς ....
… το αποτέλεσμα

Με τη συνδρομή της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Χερσονήσου οι μικροί μαθητές καθάρισαν κυριολεκτικά περίπου ενάμισι χιλιόμετρο ακτογραμμής στον Ανισσαρά ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) για συμμετοχή στο Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (16 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα περιβάλλοντος, κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης, δήλωσε σχετικά: «ο Δήμος Χερσονήσου, ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς δήμους αντιμετωπίζει σοβαρές περιβαλλοντικές πιέσεις, κυρίως στην παράκτια ζώνη του. Στηρίζουμε όλες τις «πράσινες» δράσεις σε τοπικό επίπεδο που προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος και πιστεύουμε πολύ στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των παιδιών. Ο στόχος σήμερα επιτεύχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos