τιμητική εκδήλωση
τιμητική εκδήλωση

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου,  αναγνωρίζοντας την πολυσχιδή προσφορά  ανθρώπων  του τόπου, που χάρις των άοκνων προσπαθειών τους συνέβαλαν στην  ανάπτυξη της περιοχής- ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού- προγραμματίζει ειδικές  τιμητικές εκδηλώσεις  για εκπροσώπους,  φορείς και παράγοντες της ευρύτερης περιοχής , αρχής γενομένης από την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  αυτήν την Παρασκευή (29/1) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας.

Μια εκδήλωση που σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της πολύχρονης προσφοράς και συμβολής του πρώην κοινοτάρχη  Ελούντας κ. Δημητρίου  Αρναουτάκη, ο οποίος κατά την 30χρονη συμμετοχή  του στα κοινά,  συνέβαλε τα μέγιστα  για την ανάπτυξη του τόπου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ανέφερε : «Θεωρήσαμε ότι θα πρέπει σε μια λιτή- ανάλογη ωστόσο του κύρους του τελετή,  να τιμήσουμε τον άνθρωπο που υπηρέτησε τον τόπο μας,  από την θέση του κοινοτάρχη της  Ελούντας στο τέλος της  δεακετίας του ΄60 αρχές της δεκαετίας του΄70 – εποχή κατά την οποία ξεκίνησε το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή. Με την βοήθεια, την στήριξη  και την καθοδήγηση του κ. Αρναουτάκη, διαμορφώθηκε η εικόνα του τουριστικού θερέτρου που σήμερα γνωρίζουμε.

Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε –πρόσθεσε-εκείνη την εποχή και με την λογική των «κακών επιχειρηματιών», φαινόμενο που δυστυχώς συναντάται ακόμα και σήμερα στην ελληνική  πραγματικότητα, αν δεν υπήρχε ένας άνθρωπος,  ο οποίος θα στήριζε, θα έπειθε συγχωριανούς  και συμβούλους ώστε να λάβουν  αποφάσεις, αν δεν βοηθούσε στο να έρθουν σε επαφή οι επιχειρηματίες του τουρισμού  με κατοίκους της περιοχής,  οι οποίοι διέθεταν περιουσίες και είχαν την βούληση να τις μεταβιβάσουν, δεν θα είχαμε την σημερινή ανάπτυξη της Ελούντας!

Είναι σκόπιμο –επεσήμανε ο κ. Ζερβός- να τιμηθεί ο άνθρωπος αυτός  εν ζωή, για να του δείξουμε ως κοινωνία ότι -παρόλο που κινήθηκε ανιδιοτελώς -αναγωρίζουμε την προσφορά του στον τόπο και επιπλέον στην σημερινή απολίτικη κοινωνία, να υπάρξουν  άνθρωποι οι οποίοι θα θελήσουν να παίξουν κάποιο αντίστοιχο ρόλο, προσπαθώντας σε δύσκολους καιρούς-παρά την κρίση των αξιών-  να μπουν μπροστά για να οδηγήσουν τα πράγματα σε ένα καλύτερο αύριο»!

Όπως σημειώσαμε παραπάνω η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 στις 6:00 το απόγευμα  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας.

Για τηνζωή και το έργο του τιμώμενου κοινοτάρχη θα μιλήσουν οι :  Μανόλης Μακράκης ,  «Ζωή σου είναι ό,τι έδωσες». Η 30χρονη προσφορά του Δημ. Αρναουτάκη στην ανάπτυξη της Ελούντας, Μανόλης  Αθ. Λουκάκης,  «Η Διακονία του Δημ. Αρναουτάκη στην τοπική εκκλησία»,  κ. Αικατερίνη Πετράκη: «Αναμνήσεις από μια αγαστή συνεργασία»,  Χρόνης Δασκαλάκης: «Ο Δημ. Αρναουτάκης ως παράδειγμα προσφοράς για τον τόπο».

Την εκδήλωση συντονίζει : ο πολιτικός μηχανικός Κωστής Μαυρικάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos