Εκδημία Ευγενίου, συλλυπητήρια μηνύματα
ο Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος

Πολλά τα συλλυπητήρια μηνύματα από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς μετά την εκδημία Ευγενίου. Δημοσιεύονται με τη χρονική σειρά που τα λάβαμε:

Συλλυπητήριο του Περιφερειάρχη Κρήτης

Συγκίνηση και θλίψη προκαλεί η απώλεια του Μακαριστού  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου. Η Εκκλησία της Κρήτης, η κοινωνία της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας αλλά και ευρύτερα της Κρήτης έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε άριστα προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουμε και να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα που υλοποιούσε  η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Για την Κοίμηση του Ιεράρχη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του.

Εκδημία Ευγενίου, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την κοίμηση του Σεβαστού Ποιμενάρχη μας Κυρού Ευγενίου.

Κατά τη διάρκεια της Ποιμαντορίας του στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας επιτέλεσε σημαντικό εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο και κατέβαλε προσπάθειες για την ανάπτυξη και συμπαραστάθηκε στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Επέδειξε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες Υγείας και τα κοινωνικά προβλήματα.

Θα θυμόμαστε πάντα το έργο και τις προσπάθειες του και ευχόμαστε να είναι αιώνια η μνήμη του.

Στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του απευθύνω τα θερμά συλλυπητήρια μου.

Μανώλης Κεφαλογιάννης:

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερατύτνης και Σητείας Κυρού Ευγένιου. Ένας Ευγενής και χαρισματικός Ιεράρχης της εκκλησίας της Κρήτης έφυγε. Οι προσευχές του και η ευγενική του μορφή θα μας συνοδεύουν πάντοτε. Αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον σεπτό Ιεράρχη υποβάλω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Ιερά Επαρχιακή σύνοδο της εκκλησίας Κρήτης, στο ορφανεμένο ποίμνιο του και τους οικείους του.

Εκδημία Ευγενίου, Δήμαρχος Ιεράπετρας

«Με βαθιά συγκίνηση πληροφορήθηκα την εκδημία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, Κυρού Ευγενίου.

Η Εκκλησία μας, η κοινωνία της Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας αλλά και ευρύτερα η Κρήτη έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο.

Είναι γεγονός ότι η ζωή  και η πολυσχιδής δράση του  Μακαριστού Ευγενίου σφραγίστηκαν από το πνεύμα της προσφοράς προς την Εκκλησία και το σπουδαίο ποιμαντορικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Παρών πάντα στα μείζονα προβλήματα της Ιεράπετρας, ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε ένας υποδειγματικός ποιμενάρχης που πάντα στήριζε την κοινωνία μας και τους ανθρώπους της Ιεράπετρας.

Για την Κοίμηση του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του» αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Εκδημία Ευγενίου, Μανώλης Θραψανιώτης

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου, με τον οποίο είχα την χαρά να συνεργαστώ και να γνωρίσω τις ικανότητές του.

Η Εκκλησία της Κρήτης, η κοινωνία της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας αλλά και γενικότερα το νησί μας έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Αντώνης Ζερβός

Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση η Κρήτη πληροφορήθηκε σήμερα την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας κυρού Ευγενίου, ενός ποιμενάρχη που ανέπτυξε όπως είναι γνωστό,  μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, με γνώμονα πάντα την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Ο ταπεινός αυτός «εργάτης της εκκλησίας» στην σύντομη ζωή του, ανέπτυξε μια σημαντική εκκλησιαστική και κοινωνική δράση, ενισχύοντας τις δομές εκείνες (Ερυθρός Σταυρός, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α) που παρέχουν στήριξη σε «χαλεπούς καιρούς» , στους πολίτες του νομού, ενώ με την πατρική  αγάπη και στοργή του, περιέβαλλε τους νέους με την κατήχηση και την έκδοση του εξαίρετου περιοδικού «Άγκυρα Ελπίδος-Νεανικά Αγκυροβολήματα»!

Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στον Σεπτό Ιεράρχη, εκφράζω τα θερμά συλληπητήρια μου στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, στο ποίμνιο και στους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Αντώνης Εμμ. Ζερβός

Σώμα Ελληνικού οδηγισμού τμήμα Ιεράπετρας

«Με το άκουσμα της θλιβερής είδησης της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγενίου, που συγκλόνισε την Εκκλησία και την τοπική κοινωνία, το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) Ιεράπετρας συνεδρίασε  εκτάκτως  και αποφάσισε  ομόφωνα να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του και να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία»

Σύλλογος Τριτέκνων Λασιθίου

To διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Τριτέκνων νομού Λασιθίου, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου.

Στη μνήμη των μελών μας θα μείνει ως ένας Μητροπολίτης με κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και παράλληλα αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των νέων του ποιμνίου του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην πνευματική του οικογένεια και τους οικείους του.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Χαβάκης

Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης – B.I.C. Κρήτης

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης – B.I.C. Κρήτης συνήλθαν εκτάκτως, σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 σε συνεδρίαση, μετά τη θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του

Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου

και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ομώνυμου Φορέα και,

Ομόφωνα, εκφράζουν τη θλίψη τους και καταθέτουν το σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμηση στο Πρόσωπο του εκλιπόντος, ως μίας εξέχουσας μορφής της Ορθοδοξίας και της Κρήτης, με αταλάντευτη προσήλωση στα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, μίας  Προσωπικότητας που εργάστηκε με καθαρή άποψη και λόγο, ζήλο, ήθος, εντιμότητα, υπομονή, απλότητα, σύνεση, παρρησία, αποφασιστικότητα και πίστη υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων του Ποιμνίου του, αλλά και της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ομόφωνα δε, αποφασίζουν να:

  1. Εκφράσουν τα θερμά συλληπητήρια προς την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, καθώς και τους οικείους του μεταστάντος.
  2. Na παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των χιλίων Ευρώ στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
  4. Να αναρτηθεί η φωτογραφία του εκλιπόντος κυρού Ευγενίου στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του ομώνυμου Φορέα.
  5. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.
  6. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Ο Α΄Αντιπρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Γουλιδάκης                                 Δημήτριος Καφετζόπουλος

Εκπρόσωπος                                                                    Εκπρόσωπος

Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης                                    Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Κρήτης                                                                              Κρήτης

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos