εκπαιδευσηΠραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης η πρώτη συνάντηση εργασίας και επιμόρφωσης των διδασκόντων και διευθυντών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό ενεργειακό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Η ενεργειακή δύναμη των παιδιών διαμέσου της εκπαίδευσης».
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 13 ενεργειακοί οργανισμοί από 9 ευρωπαϊκές χώρες. Για την Κρήτη υπεύθυνο συντονισμού είναι το Ενεργειακό  Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ συνεργάζονται ακόμη η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίευσης του νομού Ηρακλείου με το Τμήμα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 
Το έργο υλοποιείται με την συνεργασία 11 Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και οι δραστηριότητες του προγράμματος κατά την διάρκεια της σχολικής περιόδου 2005 – 2006 καθώς το οργανωτικό και διοικητικό πλαίσιο.
 
Σημαντική βοήθεια προσέφεραν ανάλογες εμπειρίες και «καλές» πρακτικές από προηγούμενα παρόμοια προγράμματα της περιοχής Ηρακλείου και Ρεθύμνου καθώς και παρεμβάσεις και σχετικές εφαρμογές από έμπειρους διδασκάλους.
 
Το έργο σκοπό έχει σε μια οργανωμένη παρέμβαση για  θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας με δημιουργία πρότυπου εκπαιδευτικού και διδακτικού υλικού, επιμόρφωση των διδασκόντων, χρηματοδότηση των κπαιδευτικών επισκέψεων, διανομή σχετικού υλικού στους μαθητές, διοργάνωση κεντρικής έκθεσης με έργα των μαθητών, πληροφόρηση των γονέων και κηδεμόνων για τις ορθές ενεργειακές πρακτικές.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos