Εκπαιδευτική εκδρομή φοιτητών στο BIC Κρήτης
οι φοιτητές στο BIC Κρήτης στην Ιεράπετρα με τον Μητροπολίτη Κύριλλο

Το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης φιλοξένησε είκοσι φοιτητές από έξι σχολές και συγκεκριμένα από τα Τμήματα Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων (Ηράκλειο), Μηχανικών Πληροφορικής (Ηράκλειο)

και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγίος Νικολάος) του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, τα Τμήματα Χημείας και Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών (Ηράκλειο) του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και τη Σχολή Mαγειρικής Tέχνης Kappa Studies, στην Ιεράπετρα.

Η επίσκεψη των φοιτητών είχε σκοπό εκπαιδευτικό αλλά και έρευνας/παρατήρησης ώστε να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες αλλά και να συνεισφέρουν με τις δικές τους ιδέες και προτάσεις στις επιχειρήσεις.

Το Σάββατο 5 Μαΐου αφότου τακτοποιήθηκαν στα ξενοδοχεία ASTRON & GALAXY HOTEL επισκέφτηκαν την επιχείρηση παραγωγής & εμπορίας Μανιταριών πλευρώτους του κ. Μανώλη Ρενουντάκη στο Μακρύ Γυαλό, όπου ξεναγήθηκαν από τον ίδιο και αντάλλαξαν ιδέες. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το OSTRIA Resort, όπου ο ιδιοκτήτης κ. Γ. Τζαράκης τους παρέθεσε γεύμα. Οι φοιτητές την σχολής μαγείρων παρασκεύασαν ένα πιάτο σουφλέ μανιταριών από μανιτάρια που τους είχαν δοθεί από τον κ Ρεμουντάκη.

Την Κυριακή 6 Μαΐου οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του B.I.C. Κρήτης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του B.I.C. Κρήτης τους καλωσόρισε στους χώρους του Κέντρου, τους ανέλυσε το σκοπό της δημιουργίας του B.I.C. Κρήτης και τους εξήγησε την ανάγκη εφαρμογής τεχνογνωσίας που αποκτούν οι φοιτητές στον πρωτογενή τομέα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την AGRIS A.E.. Εκεί, στελέχη της εταιρείας ξενάγησαν τους φοιτητές στους χώρους της επιχείρησης και τους έδωσαν πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στελέχη της εταιρίας αντάλλαξαν απόψεις με τους φοιτητές. Οι φοιτητές θα αποδώσουν αναφορά που θα περιέχει συμπεράσματα και ιδέες που προέκυψαν κατά την επίσκεψη και παρατήρησή τους, ώστε να αξιοποιηθούν από τις ίδιες τις επιχειρήσεις και το B.I.C. Κρήτης, στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την ενίσχυση της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Το B.I.C. Κρήτης ευχαριστεί τους φοιτητές για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του, καθώς και τους χορηγούς για την στήριξή τους στην δράση αυτή. Συγκεκριμένα, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου Α.Ε. για τη μεταφορά των φοιτητών από και προς την Ιεράπετρα, το Σύλλογο Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης, και ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία Astron Hotel και Galaxy Hotel για τη φιλοξενία, το Ξενοδοχείο Ostria Resort & Spa για το γεύμα που παρέθεσε και τη διάθεση της κουζίνας του για παρασκευή πιάτου με χρήση πρώτη ύλης μανιταριών πλευρώτους, τον κ. Εμμ. Ρεμουντάκη για τη διάθεση των μανιταριών και την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του, την εταιρεία AGRIS A.E. για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους της, τους Σπουδαστές Μαγειρικής της Σχολής Kappa Studies για την παρασκευή του πιάτου, την Αρτοποιία- Ζαχαροπλαστική- Καφέ Veterano για τη διάθεση σκευών μαγειρικής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos