Επιστολές στέλνονται, δημοσιοποιούνται μάλιστα, αλλά, κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Έτσι, ο Νομάρχης Λασιθίου, τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος, έκατσε και έγραψε λλη μια επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, επιστολή που μετά αντίστοιχο αριθμό που έχει ήδη σταλεί, ενέχει πλέον θέση του τύπου, «δώσε και μένα μπάρμπα», «ελεήστε και μας τους ξεχασμένους», «δώσε κάτι να συγχωρεθούν τα πθαμένα σου», κλπ. κλπ..

Βέβαια καλή η πλάκα, αλλά κανείς δήμαρχος, επί παραδείγματι, δεν απετόλμησε στην πρόσφατη κακοκαιρία να ζητήσει από τους απλήρωτους εδώ και χρόνο ιδιώτες – ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων, να συνδράμουν.

Η επιστολή του ομάρχη Λασιθίου:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Νομάρχης Λασιθίου, Αντώνης ΣτρατάκηςΜε τα παραπάνω σχετικά έγγραφα μας σας ενημερώσαμε για τις σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού μας από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας στις 13,14 και 15 Φεβρουαρίου 2004 και είχε εκτιμηθεί ότι για την αποκατάσταση τους και την παράδοση του επαρχιακού οδικού δικτύου σε ασφαλή χρήση απαιτείται πίστωση ύψους 2εκατ ευρώ. Η τελευταία επιχορήγηση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου έγινε με την υπ’ αριθ.571/26-02-04 απόφαση του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης και ανήρχετο στο ποσόν των 650.000ευρώ.

Έκτοτε και παρά τα συνεχή αιτήματα μας ουδεμία επιχορήγηση λάβαμε από τα αρμόδια Υπουργεία (ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Οικονομίας και Οικονομικών)

Οι κατολισθήσεις, καταπτώσεις, καταρρεύσεις παλαιών εκ λιθοδομών τοίχων αντιστήριξης, καθιζήσεις οδοστρωμάτων, κ.αλ. είναι φαινόμενα καθημερινά, ιδιαίτερα δε μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία.

Σας παρακαλούμε λοιπόν προκειμένου να ανταποκριθούμε έστω και στοιχειωδώς στη θεραπεία των παραπάνω αναγκών, να μας επιχορηήσετε με το ποσόν του 1εκατ.ευρώ.

Ειδυλλιακό χιονισμένο τοπίο αλλά..;Βέβαια, τυπικό το ήπιο ύφος του Νομάρχη και του κάθε Νομάρχη και Δημάρχου, τους οποίους το Πα.Σο.Κ., έβαλε στα παιγνίδια του Καποδίστρια και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αι τους άφησε στη τύχη τους και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει περίπου τον ίδιο χαβά, αλλά μήπως κάποια στιγμή θα έπρεπε να παραδώσουν τα κλειδιά των Νομαρχιών και των Δήμων, στους συν(αν)αρμόδιους Υπουργούς, για να διοικήσουν οι ίδιοι ότι εγκατέλειψαν;

αι κάτι ακόμα: Ποιος τελικά ευθύνεται για τις εκλάμψεις αλυτρωτισμού που εμφανίζονται κατά καιρούς στη Κρήτη, από κάποιους που θεωρούν ότι αν είχε μείνει αυτόνομη η Κρητική Πολιτεία θα τα είχε καταφέρει καλύτερα;

Print Friendly, PDF & Email

Από manos